Vynikajúce chlebové placky plnené syrom: Chutia skvele na raňajky, aj na večeru a ich príprava je veľmi jednoduchá!

14411

Tieto chlebové placky podľa receptu z youtube sú veľmi jednoduché na prípravu a ich chuť si zamilujete!

Potrebujeme:

šálka = objem 250 ml

Na cesto:

1 šálku teplého mlieka

1 šálku teplej vody

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 balenie instantného droždia

1 PL cukru

1,5 ČL soli

3 PL olivového oleja

4 šálky hladkej múky

Na plnku:

200 g syra Čedar

2 PL krémového syra

jarnú cibuľku

50 g rozpusteného masla

Postup:

Do väčšej misy si nalejeme teplé mlieko, teplú vodu, nasypeme instantné droždie, cukor, pridáme olej a dobre vymiešame.

Potom postupne zapracujeme múku, soľ a vymiešame cesto.

Múku pridávame postupne, aby cesto nebolo príliš husté.

Preložíme si ho na pracovnú dosku a dôkladne vymiesime.

Následne ho preložíme do misky, prikryjeme a necháme 30 minút kysnúť.

Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.

Potom ho rozdelíme na 8 rovnakých častí, ktoré vygúľame a uložíme na plech.

Posypeme trochou múky, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme podkysnúť 30 minút.

Medzitým si pripravíme syrovú plnku.

Nastrúhame si Čedar, pridáme smotanový syr, nakrájanú jarnú cibuľku a všetko spolu premiešame.

 

Podkysnuté guľky po jednom vyberieme, roztlačíme na placku a do stredu navrstvíme lyžicu syrovej plnky.

Potom plnku zabalíme do cesta ako do batôžka, pritlačíme okraje, otočíme a znovu poukladáme na plech.

Prikryjeme a necháme ešte 15 minút podkysnúť.

Po uplynutí tejto doby znovu jemne roztlačíme a vyvaľkáme na hrubšie placky.

Pri vaľkaní príliš netlačte, aby ste nevytlačili plnku.

Placky ukladáme vedľa seba na bavlnenú utierku, prikryjeme a necháme stáť ešte 15 minút.

Suchú panvicu si rozhorúčime a postupne na nej opekáme placky.

Počas pečenia sa budú placky krásne nafukovať.

Treba ich obracať, až kým nebudú hotové.

Približný čas opekania je asi 2 minúty.

Hotové placky potrieme rozpusteným maslom, posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a môžeme podávať.

Prajeme dobrú chuť!

VIDEO NÁVOD:

 

 

 

 

 

 

 

 

Témy:


Pridajte svoj komentár