Svieža zelená cibuľka, maslo a chlebové cesto. Tieto domáce placky sú vynikajúce ako príloha k mäsku alebo len tak – ako voňavá pochúťka k dobrému filmu.

Potrebujeme:

250 g hladkej múky

180 ml teplej vody

1 lyžicu olivového oleja + olej na potretie cesta

½ lyžičky soli

¼ lyžičky čierneho mletého korenia

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 lyžičku kryštálového cukru

7 g sušeného droždia

5-6 ks zelenej cibuľky

40 g rozusteného masla

Maslo na pečenie placiek

Postup:

Múku zmiešame so soľou. V inej miske zmiešame vodu s cukrom a sušeným droždím. Dobre premiešame a počkáme, kým vyjde kvások.

Kvások zmiešame s múčnou zmesou, 1 lyžicou oleja a vypracujeme jednotné cesto. Na miesenie je dobré použiť šľahač s metličkami na miešanie cesta.

Cesto vyformujeme do tvaru gule a potrieme zvyšným olejom. Zakryjeme plastovou fóliou a necháme podkysnúť 45 minút až 1 hodinu.

Kým cesto podkysne, cibuľu umyjeme, nakrájame nadrobno a dôkladne vysušíme. Do vykysnutého cesta vmiešame cibuľu a čierne korenie. Cesto rozdelíme na 6 rovnakých častí – bochníkov. Každý potrieme rozpusteným maslom a premiesime tak, aby sa maslo dostalo aj do vnútra cesta. Potom každý bochník rozvaľkáme na placku, ktorej veľkosť závisí od veľkosti panvici, na ktorej ju budete opekať.

flatbread-sa-mladim-lukom-0f5363783e91034c12ec899f7c75aede_view_l

Panvicu potrieme trochou masla a placky pečieme z oboch strán dozlatista.

722b6e9547c3b99751a84566e1f85ecc_view_l

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika

Témy:


Pridajte svoj komentár