plny-hrniec_transparent_negativ.png

Chlebové pampúšiky so syrom

Ak ste navštívili Jeruzalem, určite ste sa s týmto chutným jedlom už stretli. Chlebové pampúšiky sú výborným jedlom, ktoré vyčarujete rýchlo z celkom bežných surovín.  A navyše je to skvelý spôsob ako zužitkovať starší chlieb.

Potrebujeme:

4 krajce bieleho chleba z ktorého odstránime kôrku

4 väčšie vajcia

1 ½ lyžičky rasce

½ lyžičky sladkej papriky

30 g nasekanej pažítky

30 g nasekanej petržlenovej vňate

50 g nastrúhaného syra feta

Soľ

Mleté čierne korenie

Postup:

Chlieb namočíme na 1 minútu do studenej vody a potom poriadne „vykrútame“ aby sme odstránili čo možno najviac tekutiny.

Chlieb si rozdrobíme vo väčšej miske a pridáme vajcia, korenie a soľ. Rozšľaháme a nakoniec pridáme pažítku, vňať a syr.

Na panvici zohrejeme 1 lyžicu slnečnicového oleja. Keď je olej rozpálený, lyžicou naberieme zmes a na panvici z nej vytvarujeme lievance s hrúbkou cca 1,5 cm.

Placky osmažíme s každej strany  približne 2 – 3 minúty, kým ich povrch nie je zlatistý. Prípadne môžeme celú zmes vypražiť naraz na veľkej panvici a vznikne nám jeden veľký slaný koláčik.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: thekitchn

Najlepšie recepty na dnes