Bobmastický RECEPT na chrumkavý chlebík Z VODY: Dajte cesto do vriacej vody a chvíľu počkajte, výsledok je ohromný!

S týmto receptom vás nezaskočí žiadna situácia a čerstvé pečivo budete mať stále na stole.

Chutné a voňavé pečivo, ktoré miluje celá rodina. 

Potrebujeme:

700 g hladkej múky

250 ml teplého mlieka

250 ml horúcej vody

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 ČL soli

1 ČL cukru

20 g roztopeného masla

10 g droždia

sezam

1/2 ČL jedlej sódy

Postup:

V teplom mlieku rozpustíme maslo, pridáme soľ, cukor, teplú vodu.

Pridáme aj rozmrvené droždie.

Dôkladne rozmiešame metličkou.

Pridáme preosiatu múku a vypracujeme vláčne cesto.

Prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme kysnúť 30 minút.

Pracovnú dosku si posypeme múkou a preložíme na ňu nakysnuté cesto.

Vyformujeme cesto do hrubšieho valca a nakrájame na menšie kúsky.

Tie potom vyformujeme do guľôčok.

Bochníky môžu byť väčšie alebo menšie – vzniknú nám tak menšie žemličky, alebo rovno bochník chlebíka.

Ak chcete aj rožky, cesto jednoducho stočíme a vyformujeme rožky.

Dáme na plech a prikryjeme bavlnenou utierkou.

Do hrnca dáme vodu a pridáme lyžičku soli.

Necháme zovrieť a pečivo trochu obvaríme vo vode. 

Potom vytvoríme ostrým predmetom vzor na pečive a posypeme sezamom.

Upečieme do zlatista a podávame.

 

Prajeme dobrú chuť! 

 

 

Foto: Pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Témy:


Pridajte svoj komentár