Pripravte si doma nadýchané mini chlebíky nevídanou metódou.
Výborný nápad na veľkonočné pečenie.
Netradičný recept na jemné pečivo z youtube kanála Zelihanın Tatlı tuzlu tarifleri.
Potrebujeme:
2 poháre teplej vody (400 ml)
1 balenie instantného droždia (10 g)
1 ČL kryštálového cukru (8 g)
1 ČL soli (8 g)
5 šálok hladkej múky (500 g)
Na potretie:
múku
vodu
Na posypanie:
sezamové semiačka
Postup:
Do pohára s teplou vodou pridáme droždie.
Pridáme cukor a metličkou premiešame.
Do misky nasypeme múku.
Pridáme soľ a premiešame.
V strede múky vytvoríme jamku a nalejeme kvások.
Špachtľou premiešame a rukou vymiesime vláčne cesto, ktoré sa nelepí.
Misku s cestom preryjeme fóliou a necháme hodinu odpočívať.
Nakysnuté cesto preložíme na pomúčený stôl.
Vytvarujeme z neho guľu.
Rozdelíme na 10 rovnakých častí.
Z cesta vytvarujeme guľky.
Papierové poháre posypeme múkou.
Cesto vložíme do pohárov.
Prekryjeme utierkou a necháme 20 minút odpočívať.
Cesto potrieme zmesou múky a vody.
Vrch posypeme sezamovými semiačkami.
Poháre naukladáme na plech.
Plech vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme dozlatista pri teplote 190°C.
Po vybratí z rúry prekryjeme utierkou a necháme 10 minút odpočívať.
Poháre rozstriháme nožnicami a vyberieme pečivo.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: