Tento nápad zo staršieho pečiva som skúsila raz a už týždeň u nás na večeru nič iné nepýtajú: Chleba vo vajíčku nemá šancu, toto je stokrát lepšie!

Urobila som to na večeru minulú sobotu a odvtedy naši na večeru nič iné nepýtajú. Vyskúšala som so všetkými možnými náplňami – mäsovou, zeleninovou, ale pôvodná verzia je najlepšia.

Potrebujeme:

1 veku alebo väčšiu bagetu

300 g mletého mäsa (môže byť kuracie aj bravčové)

Soľ, čirne korenie

2 lyžice múky hladkej

4 vajcia

Slnečnicový olej

Postup:

Bagetu, alebo veku si nakrájame na 12 kusov a vyberieme vnútro – ako to vidíte na obrázku.

Túto časť zomelieme v mlynčeku na mäso a zmiešame so všetkými ostatnými prísadami (okrem vajec, mlieka a múky.

Naplníme vydlabané pečivo a teraz obalíme v cestíčku z vajec, mlieka a múky. Vyprážame ako klasický chlebík vo vajíčku. Je to naozaj výborná večera!

Dnes najobľúbenejšie