Urobila som to na večeru minulú sobotu a odvtedy naši na večeru nič iné nepýtajú. Vyskúšala som so všetkými možnými náplňami – mäsovou, zeleninovou, ale pôvodná verzia je najlepšia.
Potrebujeme:
1 veku alebo väčšiu bagetu
300 g mletého mäsa (môže byť kuracie aj bravčové)
Soľ, čirne korenie
2 lyžice múky hladkej
4 vajcia
Slnečnicový olej
Postup:
Bagetu, alebo veku si nakrájame na 12 kusov a vyberieme vnútro – ako to vidíte na obrázku.
Túto časť zomelieme v mlynčeku na mäso a zmiešame so všetkými ostatnými prísadami (okrem vajec, mlieka a múky.
Naplníme vydlabané pečivo a teraz obalíme v cestíčku z vajec, mlieka a múky. Vyprážame ako klasický chlebík vo vajíčku. Je to naozaj výborná večera!