Voňavý a kyprý chlieb bez miesenia: Tento RECEPT pečiem už veľa rokov a nikdy ma nesklamal!

Tento chlebík robila moja starká a vydrží vám naozaj celý týždeň. Robím ho už 20 rokov, odporúčam každému, kto chce poctivé domáce pečivo.

Tento chlebík robila moja starká a vydrží vám naozaj celý týždeň.

Robím ho už 20 rokov, odporúčam každému, kto chce poctivé domáce pečivo.

 

 

Vynikajúci hrnčekový chlebík, ktorý pripravíte úplne bez miesenia a zvládne ho aj úplný začiatočník.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Ja som dnes skúšala na úplne prvý pokus a poviem vám, že takú fantastickú kôrku som na chlebíku ešte nejedla.

Určite budem pokračovať v pečení aj naďalej, hlavne, keď je to také jednoduché!

 

Tento chlebík voláme z večera-do rána.

Potrebujeme:

3 hrnčeky  múka hladká T650

1/4 čajová lyžička sušeného droždia

1 + 1/4 čajová lyžička soli

1 + 1/2 hrnčeka vody

Voliteľné:

 

 

Rasca

Hrubozrnná soľ

Semienka podľa chuti

Osmažená cibuľka

 

 

Všetky suroviny dáme do misy.

Zamiešame len tak, aby sa prísady spojili.

Cesto nemiesime.

Vznikne vám taký maglajz, ktorý len odložíme do misky.

 

 

Misku zakryjeme potravinárskou fóliou.

Potom necháme kysnúť 12 až 18 hodín.

 

Foto: tjn

 

Po uplynutí tohoto času cesto vyklopíme na pracovnú dosku.

Dobre podsypeme múkou, napodiv cesto je hebké a trochu sa lepí, pár krát len tak preložíme.

 

 

Necháme tak 15 minút oddýchnuť.

Potom si pripravíme utierku, dobre ju pomúčte a vytvarovaný bochník na ňu uložíme.

Prikryjeme ďalšou utierkou.

 

 

Takto necháme odpočívať ďalšie 2 hodiny.

Pol hodinu pred uplynutím času tých dvoch hodín zapneme rúru na 230 stupňov a vložíme do nej nádobu aj s vrchnákom.

Do horúcej nádoby preložíme cesto (cesto môžeme preložiť na papieri na pečenie, alebo aj bez neho).

 

 

Pečieme zatvorené 30 minút, potom zložíme pokrievku a pečieme ešte 15 až 20 minút, aby chlebík získal kôrku.

Potom ho vyberieme a necháme vychladnúť na mriežke.

Toto je v poradí druhý chlebík, ktorý som takto upiekla.

 

Foto: pixabay

 

Prajeme vám dobú chuť! :-)

Titulná foto: tjn

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay