plny-hrniec_transparent_negativ.png

Voňavý a kyprý chlieb bez miesenia: Tento RECEPT pečiem už veľa rokov a nikdy ma nesklamal!

Tento chlebík robila moja starká a vydrží vám naozaj celý týždeň. Robím ho už 20 rokov, odporúčam každému, kto chce poctivé domáce pečivo.

Tento chlebík robila moja starká a vydrží vám naozaj celý týždeň. Robím ho už 20 rokov, odporúčam každému, kto chce poctivé domáce pečivo.

Vynikajúci hrnčekový chlebík, ktorý pripravíte úplne bez miesenia a zvládne ho aj úplný začiatočník.

Ja som dnes skúšala na úplne prvý pokus a poviem vám, že takú fantastickú kôrku som na chlebíku ešte nejedla.

Určite budem pokračovať v pečení aj naďalej, hlavne, keď je to také jednoduché!

Potrebujeme:

3 hrnčeky  múka hladká T650

1/4 čajová lyžička sušeného droždia

1 + 1/4 čajová lyžička soli

1 + 1/2 hrnčeka vody

Postup:

Všetky suroviny dáme do misy a zamiešame len aby sa spojili, nemiesime.

Vznikne vám taký maglajz, ktorý len odložíme do misky.

Misku zakryjeme potravinárskou fóliou. Potom necháme kysnúť 12 až 18 hodín.

Foto: tjn

Po uplynutí tohoto času cesto vyklopíme na pracovnú dosku, dobre podsypeme múkou, napodiv cesto je hebké a trochu sa lepí, pár krát len tak preložíme, necháme tak 15 minút oddýchnuť.

Potom si pripravíme utierku, dobre ju pomúčte a vytvarovaný bochník na ňu uložíme a prikryjeme ďalšou utierkou.

Takto necháme odpočívať ďalšie 2 hodiny.

Pol hodinu pred uplynutím času tých dvoch hodín zapneme rúru na 230 stupňov a vložíme do nej nádobu aj s vrchnákom.

Do horúcej nádoby preložíme cesto (cesto môžeme preložiť na papieri na pečenie, alebo aj bez neho) a pečieme zatvorené 30 minút.

Potom zložíme pokrievku a pečieme ešte 15 až 20 minút, aby chlebík získal kôrku.

Potom ho vyberieme a necháme vychladnúť na mriežke.

Toto je v poradí druhý chlebík, ktorý som takto upiekla.

Foto: pixabay

Prajeme vám dobú chuť! :-)

Titulná foto: tjn

Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes