Chlebík bez miesenia, bez pekárne a takmer bez práce: Vyskúšala som prvýkrát na rodinnú grilovačku a zmizol skôr, ako sa pripravilo mäso!

Keby som tento recept poznala pred rokmi, ušetrila by som si nielen kopec práce ale aj trápnu situáciu pred svokrou, ktorá je preslávená svojimi pekárskymi výtvormi.

Keby som tento recept poznala pred rokmi, ušetrila by som si nielen kopec práce ale aj trápnu situáciu pred svokrou, ktorá je preslávená svojimi pekárskymi výtvormi. Tento chlebík je pre mňa dokonalý – pár minút práce a perfektný výsledok zakaždým. Ak ste na tom rovnako, vrelo odporúčam!

Potrebujeme:

3 hrnčeky hladkej múky (1 hrnček 250 ml)

1 lyžičku sušeného droždia

1,5 lyžičky soli

1 lyžičku drvenej rasce

Ja som pridala už aj oškvarky a bol famózny – môžete tiež pridať sušený cesnak, cibuľku, bylinky

...

1 a ½ šálky vody (prípadne podľa potreby)

Poznámka : chlebík kysne 8-10 hodín, preto je dobré všetko zamiešať ráno a nechať tak, večer si môžete pochutnať na chlebíku.

Postup:

Všetky prísady zmiešame vareškou v miske, cesto nevyzerá príliš vábne, ale to nič. Cesto by malo byť skôr hustejšie, nie riedke. Celé zmiešanie trvá minútku-dve. Oproti pracnému mieseniu je to poriadny rozdiel. :-)

Prikryjeme utierkou a necháme kysnúť.

Cesto po vykysnutí preložíme na dobre pomúčenú dosku a pomúčenými rukami roztiahneme na obdĺžnik hrubý asi 3 cm. Necháme 15 minút stáť a preložíme- skladáme zhora a zdola smerom do stredu a aj z bokov smerom do stredu.

Necháme 30 minút odpočívať a zatiaľ si zapneme rúru na 220-230 stupňov a vložíme do nej jánsku misu alebo iný pekáč, ktorý sa dá zatvoriť.

Cesto preložíme do horúcej misy, posypeme zľahka múkou a zatvoríme. Pečieme prikryté 30 minút a potom pokrievku zložíme a pečieme ešte 15 minút.

Necháme vychladnúť a teraz si už len pochutnávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)