plny-hrniec_transparent_negativ.png

Domáci chlebík ako dych – je úplne bez práce: Len zamiešať a dať na pekáč, lepšie pečivo sme ešte nejedli!

Mám výborný recept na domáci chlebík.

Fantastický recept na úplne jednoduchý domáci chlebík bez miesenia.

 

 

Večer zamiešate a ráno len dáte na pekáč a šup do rúry.

Výborný recept.

Potrebujeme:

3 hrnčeky (1 hrnček -2.5 dcl) múka hladká (1 hrnček môžete zameniť za grahamovú alebo špaldovú múku)

1 lyžica oleja

1.5 hrnček vlažnej vody

 

 

1 lyžička sušeného droždia

1 lyžička semienok podľa chuti

1 lyžička rasce

1 lyžička soli

Postup:

Do misky dáme múku.

 

 

Pridáme sušené droždie, semiačka, rascu a soľ.

Nalejeme olej a vlažnú vodu.

Vymiešame riedke cesto, ktoré prikryjeme.

 

 

Dáme na noc kysnúť (8-12 hodín).

Najlepšie je, ak si cesto urobíte večer a ráno chlieb upečiete.

Alebo ráno zamiešate cesto, cez deň vykysne a poobede upečiete chlebík.

 

 

Keď je cesto vykysnuté, vymažeme pekáč olejom.

Dáme do neho cesto, posypeme semienkami.

Prikryté pečieme na 230 stupňoch pol hodiny.

 

 

Nádoba môže byť akákoľvek, hlavne nech má vrchnák a môže ísť do rúry.

Potom odokryjeme a pečieme ešte 15 minút, aby mal chlebík chrumkavú kôrku.

Necháme vychladnúť a krájame.

 

 

Chlebík je naozaj výborný, ak ho necháte v rúre trochu dlhšie, bude mať hnedšiu kôrku, je na vás, ako máte chlebík radšej.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes