Vynikajúci dezert za 5 minút, žiadna rúra, žiadne kondenzované mlieko, žiadna želatína!
Tento recept na čokoládový cheesecake s 5 zložkami je úplne jednoduchý, bez múky, bez vajec a hlavne bez pečenia.
Tvarohový krém obsahuje skutočne len málo cukru a celá príprava vám zaberie 5 minút.
Potom stačí už len vložiť do chladničky a počkať, kým dostatočne stuhne.
Recept sme našli na youtube.
Potrebujeme:
Základ:
250 g sušienok
120 g roztopeného masla
Forma s priemerom 18 cm.
Na krém:
400 g smotanového syra masparpone (môžete použiť aj krémový tvaroh)
50 g práškového cukru
270 g bielej čokolády
400 g smotany na šľahanie 33 %
Na ozdobu:
Strúhanú čokoládu
Strúhaný kokos
Ovocie podľa chuti
Postup:
Pripravíme si formu na pečenie, ktorú vymastíme a boky pokryjeme papierom na pečenie.
Pripravíme si cesto:
Sušienky vložíme do mixéra a rozmixujeme.
Pridáme rozpustené maslo a dobre premiešame.
Hmotu vtlačíme do pripravenej formy tak, aby pokrývala celé dno.
Pripravíme si krém:
Mascarpone vymiešame s práškovým cukrom.
Pridáme čokoládu, ktorú sme si rozpustili v mikrovlnke, alebo vo vodnom kúpeli.
Dobre zameišame, aby sa obe hmoty prepojili.
Nakoniec už stačí len vyšľahať smotanu na šľahačku.
Vmiešame do mascarpone čokoládovej hmoty.
Navrstvíme do formy na základ a uhladíme.
Hotovo, dáme do chladničky.
Pred podávaním môžeme ozdobiť strúhanou čokoládou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: