Cheesecake je torta obľúbená po celom svete, a preto existuje veľa druhov a spôsobov, ako ho pripraviť.
Dnes si predstavíme recept na tvarohový koláč z vedierka, ktorého príprava trvá len 15 minút plus čas pečenia.
Vďaka nemu si vychutnáte lahodný a jemný koláč v expresnom tempe.
Výborný recept sme našli na stránke smakosze.
Potrebujeme:
1 kg tvarohu z vedierka
pol kocky masla
5 polievkových lyžíc zemiakového škrobu
5 vajec
150 g kr. cukru
lyžica vanilkového cukru
Postup:
Začneme tým, že tvaroh preklopíme z vedra do veľkej misy.
Pridáme vajcia.
V hrnci rozpustíme maslo a necháme vychladnúť.
Tekutinu nalejeme do misky.
Všetko rýchlo premiešajte.
Keď sú mokré ingrediencie jednotné, nasypte do nich preosiaty zemiakový škrob.
Pridajte cukor, vanilkový cukor a štipku soli.
Tvarohovú hmotu miešame mixérom, kým nebude jej konzistencia úplne hladká.
Plech s rozmermi 24 × 24 cm vystelieme papierom na pečenie.
Nalejeme doň tvarohové cesto.
Zarovnajte jeho hornú časť.
Plech vložíme do rúry predhriatej na 180 stupňov Celzia na 40 minút.
Cesto necháme vychladnúť v rúre s pootvorenými dvierkami.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)