Vynikajúci recept na rýchly a jednoduchý cheesecake, ktorý si viete pripraviť kedykoľvek dostanete chuť.
Krásne rozvoniava, je úžasne krémový a tá poleva z kyslej smotany dotiahne celý recept do absolútnej dokonalosti.
Potrebujeme:
Základ:
200 g maslové sušienky
100 g maslo
Krém:
3 ks vajce
3 lyžice práškový cukor
3 lyžice hladká múka
100 g biela čokoláda
150 g (Lidl) salko v tube
200 ml kyslá smotana
100 g smotanová nátierka bez príchute
500 g jemný tvaroh
Poleva:
200 ml kyslá smotana
100 g čokoláda
Na vrch:
Strúhaná čokoláda
Kakao
Granko
Postup:
Najskôr si pripravíme základňu dezertu:
Do klasickej tortovej formy – priemer 24 cm natlačíme rozdrvené maslové sušienky zmiešané s rozpusteným maslom.
Dáme do vyhriatej rúry.
Necháme zapiecť pri teplote 180 st. cca 10 minút.
Krém:
Ďalej si vyšľaháme 3 vajcia s 3 PL práškového cukru a 3 lyžicami hladkej múky.
Prišľaháme 100 g rozpustenú bielu čoko a 1 salko v tube (majú ho v Lidli).
Pridáme aj kyslú smotanu zmiešanú so smotanovou nátierkou a tvarohom.
Celé vymiešame.
Nalejeme na sušienkový základ.
Pečieme ďalej pri teplote 180 stupňov asi 60 minút.
Necháme vychladnúť.
Nakoniec polejeme čoko polevou:
100 g čokolády na varenie rozpustíme a vmiešame do nej 200 ml kyslej smotany.
Potrieme cheesecake, poukladáme ovocie a dáme stuhnúť.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)