Rýchly RECEPT na cheesecake s najlepšou čokoládovou polevou: Ako z luxusnej cukrárne!

Vynikajúci recept na rýchly a jednoduchý cheesecake, ktorý si viete pripraviť kedykoľvek dostanete chuť.

 

 

Krásne rozvoniava, je úžasne krémový a tá poleva z kyslej smotany dotiahne celý recept do absolútnej dokonalosti.

Potrebujeme:

Základ:

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

200 g maslové sušienky

100 g maslo

Krém:

3 ks vajce

3 lyžice práškový cukor

3 lyžice hladká múka

100 g biela čokoláda

150 g (Lidl) salko v tube

200 ml kyslá smotana

100 g smotanová nátierka bez príchute

500 g jemný tvaroh

Poleva:

 

 

200 ml kyslá smotana

100 g čokoláda

Na vrch:

Strúhaná čokoláda

Kakao

Granko

Postup:

Najskôr si pripravíme základňu dezertu:

 

 

Do klasickej tortovej formy – priemer 24 cm natlačíme rozdrvené maslové sušienky zmiešané s rozpusteným maslom.

Dáme do vyhriatej rúry.

Necháme zapiecť pri teplote 180 st. cca 10 minút.

Krém:

Ďalej si vyšľaháme 3 vajcia s 3 PL práškového cukru a 3 lyžicami hladkej múky.

 

 

Prišľaháme 100 g rozpustenú bielu čoko a 1 salko v tube (majú ho v Lidli).

Pridáme aj kyslú smotanu zmiešanú so smotanovou nátierkou a tvarohom.

Celé vymiešame.

Nalejeme na sušienkový základ.

Pečieme ďalej pri teplote 180 stupňov asi 60 minút.

Necháme vychladnúť.

 

 

Nakoniec polejeme čoko polevou:

100 g čokolády na varenie rozpustíme a vmiešame do nej 200 ml kyslej smotany.

Potrieme cheesecake, poukladáme ovocie a dáme stuhnúť.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels