Chcete pripraviť perfektné cestíčko? Namiesto hladkej múky vyskúšajte TOTO!

723 0

Pri vyprážaní je cestíčko skvelou a rýchlou alternatívou ku klasickému trojobalu. Na prípravu cestíčka sa najčastejšie používa hladká múka, vajcia a mlieko (niekto pridáva aj pivo či jogurt). Šéfkuchár Thomas Joseph vám ukáže skvelý tip, ako pripraviť najlepšie cestíčko. Či už pripravujete rybu, kurča alebo zeleninu, s týmto cestíčkom budú všetky vaše jedlá výnimočne chutné a delikátne!

Na prípravu perfektného cestíčka podľa šéfkuchára potrebujeme:

1 vaječný žĺtok

½ lyžičky soli

1 a ½ šálky studenej sódy

1 a ¼ šálky ryžovej múky (môžetete nahradiť kukuričným škrobom)

Postup:

Žĺtok zmiešame so soľou a sódou, potom pridáme múku a premiešame, aby sa všetky ingrediencie spojili. Pri vyprážaní najskôr obalíme v ryžovej múke a následne v cestíčku. Môžeme vyprážať.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Pridaná sóda a ryžová múka zvýraznia chuť a spolu so žĺtkom vytvoria jemné a vláčne cestíčko, vďaka ktorému bude vaše jedlo chrumkavé na povrchu, šťavnaté a jemné vo vnútri.

Témy:


Pridajte svoj komentár