Pri vyprážaní je cestíčko skvelou a rýchlou alternatívou ku klasickému trojobalu. Na prípravu cestíčka sa najčastejšie používa hladká múka, vajcia a mlieko (niekto pridáva aj pivo či jogurt). Šéfkuchár Thomas Joseph vám ukáže skvelý tip, ako pripraviť najlepšie cestíčko. Či už pripravujete rybu, kurča alebo zeleninu, s týmto cestíčkom budú všetky vaše jedlá výnimočne chutné a delikátne!
Na prípravu perfektného cestíčka podľa šéfkuchára potrebujeme:
1 vaječný žĺtok
½ lyžičky soli
1 a ½ šálky studenej sódy
1 a ¼ šálky ryžovej múky (môžetete nahradiť kukuričným škrobom)
Postup:
Žĺtok zmiešame so soľou a sódou, potom pridáme múku a premiešame, aby sa všetky ingrediencie spojili. Pri vyprážaní najskôr obalíme v ryžovej múke a následne v cestíčku. Môžeme vyprážať.
Pridaná sóda a ryžová múka zvýraznia chuť a spolu so žĺtkom vytvoria jemné a vláčne cestíčko, vďaka ktorému bude vaše jedlo chrumkavé na povrchu, šťavnaté a jemné vo vnútri.