Chcete pripraviť perfektné cestíčko? Namiesto hladkej múky vyskúšajte TOTO!

Vyskúšajte pripraviť klasické cestíčko trochu inak. Šéfkuchár vám poradí tip, vďaka ktorému bude cestíčko na vyprážanie lepšie, ako kedykoľvek predtým.

Pri vyprážaní je cestíčko skvelou a rýchlou alternatívou ku klasickému trojobalu. Na prípravu cestíčka sa najčastejšie používa hladká múka, vajcia a mlieko (niekto pridáva aj pivo či jogurt). Šéfkuchár Thomas Joseph vám ukáže skvelý tip, ako pripraviť najlepšie cestíčko. Či už pripravujete rybu, kurča alebo zeleninu, s týmto cestíčkom budú všetky vaše jedlá výnimočne chutné a delikátne!

Na prípravu perfektného cestíčka podľa šéfkuchára potrebujeme:

1 vaječný žĺtok

½ lyžičky soli

1 a ½ šálky studenej sódy

1 a ¼ šálky ryžovej múky (môžetete nahradiť kukuričným škrobom)

Postup:

Žĺtok zmiešame so soľou a sódou, potom pridáme múku a premiešame, aby sa všetky ingrediencie spojili. Pri vyprážaní najskôr obalíme v ryžovej múke a následne v cestíčku. Môžeme vyprážať.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Pridaná sóda a ryžová múka zvýraznia chuť a spolu so žĺtkom vytvoria jemné a vláčne cestíčko, vďaka ktorému bude vaše jedlo chrumkavé na povrchu, šťavnaté a jemné vo vnútri.