plny-hrniec_transparent_negativ.png

Chalupársky zemiakový kastról: Zemiaky stačí len zabaliť do slaninky a preliať omáčkou, je to perfektné jedlo!

Výborný obed na ktorý nemusíte mať doma žiadne čerstvé mäso, stačí len pár plátkov slaniny alebo šunky. Ak nebudete vedieť, čo uvariť na rýchly obed, tento recept je skvelou a rýchlo voľbou.

Výborný obed na ktorý nemusíte mať doma žiadne čerstvé mäso, stačí len pár plátkov slaniny alebo šunky. Ak nebudete vedieť, čo uvariť na rýchly obed, tento recept je skvelou a rýchlo voľbou.

Potrebujeme:

10 menších zemiakov

20 plátkov slaniny

Na omáčku:

30 g masla

1 lyžicu hladkej múky

Šálku kuracieho alebo zeleninového vývaru (ak nemáte, rozmiešate v 250 ml vody bujón)

100 g kyslej smtoany

Šťavu z ½ citróna

Soľ, čierne mleté korenie

Postup:

Zemiaky uvaríme v šupke v slanej vode, nie však celkom domäkka. Potom zemiaky očistíme a každý kúsok obalíme v slaninke. Každý zemiaky obalíme v 2 plátoch slaninky.

Takto pripravené zemiaky vložíme do zapekacej misy a pri 180 stupňoch dáme piecť. Zatiaľ si prirpavíme omáčku.Maslo rozpustíme na panvici a následne doň vmiešame múku. Prilijeme aj vývar a necháme chvíľprevariť. Potom zložíme z plameňa a vmiešame smotanu. Ochutíme soľou, korením a citrónovou šťavu.

Keď sú zemiaky zapečené a slaninka je už pekne hnedastá, nalejeme na zemiaky a ešte na 10 minút vložíme do rúry.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: ketkes

Najlepšie recepty na dnes