Výborný obed na ktorý nemusíte mať doma žiadne čerstvé mäso, stačí len pár plátkov slaniny alebo šunky. Ak nebudete vedieť, čo uvariť na rýchly obed, tento recept je skvelou a rýchlo voľbou.
Potrebujeme:
10 menších zemiakov
20 plátkov slaniny
Na omáčku:
30 g masla
1 lyžicu hladkej múky
Šálku kuracieho alebo zeleninového vývaru (ak nemáte, rozmiešate v 250 ml vody bujón)
100 g kyslej smtoany
Šťavu z ½ citróna
Soľ, čierne mleté korenie
Postup:
Zemiaky uvaríme v šupke v slanej vode, nie však celkom domäkka. Potom zemiaky očistíme a každý kúsok obalíme v slaninke. Každý zemiaky obalíme v 2 plátoch slaninky.
Takto pripravené zemiaky vložíme do zapekacej misy a pri 180 stupňoch dáme piecť. Zatiaľ si prirpavíme omáčku.Maslo rozpustíme na panvici a následne doň vmiešame múku. Prilijeme aj vývar a necháme chvíľprevariť. Potom zložíme z plameňa a vmiešame smotanu. Ochutíme soľou, korením a citrónovou šťavu.
Keď sú zemiaky zapečené a slaninka je už pekne hnedastá, nalejeme na zemiaky a ešte na 10 minút vložíme do rúry.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: ketkes