Jednoduché, vynikajúce a navyše, bez vyprážania. Vyskúšajte skvelý chuť na prípravu nových zemiačikov. Doprajte si chrumkavé chalupárske zemiačiky.
Potrebujeme:
4 väčšie zemiaky
Soľ
Čierne korenie
Štipku kajenského korenia
Štipku provensalského korenia
2 lyžice oleja
Postup:
Zemiaky dôkladne umyjeme – nešúpeme a nakrájame na hrubšie plátky a umyjeme. Potom plátky zemiakov osušíme papierovým obrúskom a pridáme k nim olej, soľ a koreniny. Premiešame a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie tak, aby bol každý plátok zemiaku zvlášť.
Vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 215 stupňov. Každých 15 minút kolieska pretáčame, až kým nie sú upečené dochrumkava.