plny-hrniec_transparent_negativ.png

Na vyprážané rezne si ani nespomeniete: Z kuracích pŕs, cibule a zemiakov robím výborné papnie pre celú rodinu – všetko na jednom plechu!

Toto jedlo voláme aj chalupársky kastról, je to vynikajúce a jednoduché jedlo.

Výborný tip, ako pripraviť skvelé jedlo pre celú rodinu len z pár prísad a na jednom plechu.

 

 

Ak budete mať nabudúce doma kuracie rezne, namiesto vyprážania v trojobale vyskúšate toto.

Veľmi chutný chalupársky kastról s kuracím mäsom, cibuľkou a zemiakmi.

Potrebujeme:

1 kg zemiakov

 

 

3 ks kuracích pŕs

2 lyžičky grilovacieho korenia

2 lyžičky soli

Čierne korenie podľa chuti

2 strúčiky cesnaku nakrájané nadrobno

3 červené cibule

 

 

6 lyžíc olivového oleja

Voliteľné:

Bylinky podľa chuti

Korenie podľa chuti

Postup:

Zemiaky si očistíme a nakrájame na hranolky.

 

 

Čibuľu očsitíme a nakrájame na mesiačiky.

Rovnako očistíme a nakrájame aj kuracie prasia.

Všetky prísady zmiešame.

 

 

Pridáme olivový olej, koreniny a soľ.

Ja pridávam aj sladkú papriku, ale je to na vás.

Premiešame a navrstvíme na plech.

 

 

Môžeme pridať zelené bylinky podľa chuti.

Prikryjeme alobalom a vložíme do vyhriatej rúry na 200 stupňov.

Pečieme asi 45 minút, potom zložíme alobal.

 

 

Pečieme ešte asi 30 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes