plny-hrniec_transparent_negativ.png

Úžasne chutné cestoviny s mletým mäsom a syrom: Recept od talianskej babičky, lepšie cestoviny som ešte nejedla!

Jedlá s mletým mäsom sú veľmi vďačné, pretože sú naozaj chutné a sýte. Tieto cestoviny s mletým mäsom a syrom si určite zamilujete.

Jedlá s mletým mäsom sú veľmi vďačné, pretože sú naozaj chutné a sýte. Tieto cestoviny s mletým mäsom a syrom si určite zamilujete.

Potrebujeme:

olivový olej

1 cibuľu

2 strúčiky cesnaku

500 g mletého mäsa

250 ml paradajkového pretlaku

2 PL bazalky

čierne mleté korenie a soľ podľa chuti

400 g cestovín penne

200 g mrazeného hrášku

100 g tvrdého syra

3 vajcia

100 g syru Mozzarella

Postup:

Ako prvé si nakrájajte cibuľu a osmažte ju na olivovom oleji v hlbšej panvici. Pridajte ošúpaný a nakrájaný cesnak a chvíľu opečte spolu s cibuľou. Pridajte mleté mäso a duste, až kým mäso nestmavne a nebude hotové. V miske si zmiešajte paradajkový pretlak so soľou, bazalkou a čiernym korením. Pridajte k mäsu a varte, až kým nebude mať omáčka hustú konzistenciu. Bude to trvať asi hodinu.

Cestoviny uvarte podľa návodu a zmiešajte s hráškom. Vajíčka si uvarte na tvrdo. Nastrúhajte ich na strúhadle a pridajte k cestovinám. Následne pridajte aj mäsovú omáčku a premiešajte. Premiestnite do zapekacej misy, vrch cestovín posypte strúhaným syrom a naukladajte plátky mozzarelly. Prikryte alobalom a pečte v predhriatej rúre pri 200 stupňoch asi 30 minút. Potom odokryte a pečte ďalších 15 minút.

Ideálne je toto jedlo servírovať na širší hlboký tanier, takže ostane dlhšie teplé a môžete si počas obeda okrem jedla vychutnať aj príjemný rozhovor. Vrch taniera ešte ozdobte listami bazalky.

Prajeme dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes