Jedlá s mletým mäsom sú veľmi vďačné, pretože sú naozaj chutné a sýte. Tieto cestoviny s mletým mäsom a syrom si určite zamilujete.
Potrebujeme:
olivový olej
1 cibuľu
2 strúčiky cesnaku
500 g mletého mäsa
250 ml paradajkového pretlaku
2 PL bazalky
čierne mleté korenie a soľ podľa chuti
400 g cestovín penne
200 g mrazeného hrášku
100 g tvrdého syra
3 vajcia
100 g syru Mozzarella
Postup:
Ako prvé si nakrájajte cibuľu a osmažte ju na olivovom oleji v hlbšej panvici. Pridajte ošúpaný a nakrájaný cesnak a chvíľu opečte spolu s cibuľou. Pridajte mleté mäso a duste, až kým mäso nestmavne a nebude hotové. V miske si zmiešajte paradajkový pretlak so soľou, bazalkou a čiernym korením. Pridajte k mäsu a varte, až kým nebude mať omáčka hustú konzistenciu. Bude to trvať asi hodinu.
Cestoviny uvarte podľa návodu a zmiešajte s hráškom. Vajíčka si uvarte na tvrdo. Nastrúhajte ich na strúhadle a pridajte k cestovinám. Následne pridajte aj mäsovú omáčku a premiešajte. Premiestnite do zapekacej misy, vrch cestovín posypte strúhaným syrom a naukladajte plátky mozzarelly. Prikryte alobalom a pečte v predhriatej rúre pri 200 stupňoch asi 30 minút. Potom odokryte a pečte ďalších 15 minút.
Ideálne je toto jedlo servírovať na širší hlboký tanier, takže ostane dlhšie teplé a môžete si počas obeda okrem jedla vychutnať aj príjemný rozhovor. Vrch taniera ešte ozdobte listami bazalky.
Prajeme dobrú chuť! :-)