Úžasne chutné cestoviny s mletým mäsom a syrom: Recept od talianskej babičky, lepšie cestoviny som ešte nejedla!

Jedlá s mletým mäsom sú veľmi vďačné, pretože sú naozaj chutné a sýte. Tieto cestoviny s mletým mäsom a syrom si určite zamilujete.

Jedlá s mletým mäsom sú veľmi vďačné, pretože sú naozaj chutné a sýte.

Tieto cestoviny s mletým mäsom a syrom si určite zamilujete.

 

 

Potrebujeme:

olivový olej

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 cibuľu

2 strúčiky cesnaku

500 g mletého mäsa

250 ml paradajkového pretlaku

2 PL bazalky

čierne mleté korenie a soľ podľa chuti

400 g cestovín

200 g mrazeného hrášku

100 g tvrdého syra

3 vajcia

100 g syru Mozzarella

 

 

Postup:

Ako prvé si nakrájajte cibuľu.

Osmažte ju na olivovom oleji v hlbšej panvici.

 

 

Pridajte ošúpaný a nakrájaný cesnak.

Chvíľu opečte spolu s cibuľou.

Pridajte mleté mäso.

 

 

Duste, až kým mäso nestmavne a nebude hotové.

V miske si zmiešajte paradajkový pretlak so soľou, bazalkou a čiernym korením.

Pridajte k mäsu.

 

 

Varte, až kým nebude mať omáčka hustú konzistenciu.

Bude to trvať asi hodinu.

 

 

Cestoviny uvarte podľa návodu a zmiešajte s hráškom.

Vajíčka si uvarte na tvrdo.

Nastrúhajte ich na strúhadle a pridajte k cestovinám.

 

 

 

Následne pridajte aj mäsovú omáčku a premiešajte.

Premiestnite do zapekacej misy.

Vrch cestovín posypte strúhaným syrom.

Naukladajte plátky mozzarelly.

 

 

Prikryte alobalom.

Pečte v predhriatej rúre pri 200 stupňoch asi 30 minút.

Potom odokryte.

Pečte ďalších 15 minút.

 

 

 

Ideálne je toto jedlo servírovať na širší hlboký tanier, takže ostane dlhšie teplé a môžete si počas obeda okrem jedla vychutnať aj príjemný rozhovor.

Vrch taniera ešte ozdobte listami bazalky.

Prajeme dobrú chuť! :-)

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn