Tieto cestoviny varím vždy, keď nemám čas na zložité a dlhé vyváranie.
Obed so skvelou chuťou máte hotový za 15 minút.
Cestoviny môžete prirpaviť aj v bezmäsitej verzii s restovanou zeleninkou.
Tiež neváhajte experimentovať s koreninami, máčke dodáte nové chute.
Potrebujeme:
150 g oravská slanina (šunka, párok, klobása, …)
1 kelímok kyslá smotana
1 strúčik cesnak
kúsok maslo
100 g tavený syr
1 ks cibuľa
soľ
korenie
petržlenová vňať (použila som sušenú)
Voliteľné:
Bazalka
Oregano
Pálivé korenie
Na bezmäsitú verziu:
Brokolica
Karfiol
Mrkva alebo iná zelenina podľa chuti
Postup:
Cestoviny klasicky uvaríme v osolenej vode.
Cibuľku ošúpeme a nakrájame nadrobno.
Rovnako tak si nakrájame nadrobno aj slaninku.
Na panvici rozpustíme trochu masla.
Na panvici si orestujeme slaninu s cibuľou.
Keď máme cestoviny uvarené prehodíme ich ku slanine s cibuľou.
Pridáme tavený syr.
Kyslú smotanu premiešame s pretlačeným cesnakom, soľou a korením.
Následne pridáme na panvicu.
Všetko spolu na panvičke premiešame a môžeme podávať.
Podľa chuti pridáme petržlenovú vňať, alebo obľúbené koreniny.
Ak chcete bezmäsitú verziu, namiesto slaninky odporúčam orestovanú zeleninu na troche masla.
Prajeme vám dobrú chuť! :)