15 minútové cestoviny s KARIČKOU, kyslou smotanou a slaninkou: Najrýchlejší obed s výbornou chuťou!

Tieto cestoviny varím vždy, keď nemám čas na zložité a dlhé vyváranie.

Obed so skvelou chuťou máte hotový za 15 minút.

 

 

Cestoviny môžete prirpaviť aj v bezmäsitej verzii s restovanou zeleninkou.

...

Tiež neváhajte experimentovať s koreninami, máčke dodáte nové chute.

Potrebujeme:

150 g oravská slanina (šunka, párok, klobása, …)

1 kelímok kyslá smotana

1 strúčik cesnak

kúsok maslo

100 g tavený syr

1 ks cibuľa

soľ

korenie

petržlenová vňať (použila som sušenú)

Voliteľné:

Bazalka

Oregano

Pálivé korenie

Na bezmäsitú verziu:

Brokolica

Karfiol

Mrkva alebo iná zelenina podľa chuti

Postup:

Cestoviny klasicky uvaríme v osolenej vode.

 

 

Cibuľku ošúpeme a nakrájame nadrobno.

Rovnako tak si nakrájame nadrobno aj slaninku.

Na panvici rozpustíme trochu masla.

 

 

Na panvici si orestujeme slaninu s cibuľou.

Keď máme cestoviny uvarené prehodíme ich ku slanine s cibuľou.

Pridáme tavený syr.

 

 

Kyslú smotanu premiešame s pretlačeným cesnakom, soľou a korením.

Následne pridáme na panvicu.

Všetko spolu na panvičke premiešame a môžeme podávať.

 

 

Podľa chuti pridáme petržlenovú vňať, alebo obľúbené koreniny.

Ak chcete bezmäsitú verziu, namiesto slaninky odporúčam orestovanú zeleninu na troche masla.

Prajeme vám dobrú chuť! :)

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels