plny-hrniec_transparent_negativ.png

Minútové cestoviny s kyslou smotanou: Tú omáčku by sme jedli aj o polnoci, iné cestoviny už nikto nepýta!

Výborné jedlo na ktorom si pochutná celá rodina. Je to veľmi rýchle a naozaj fantastické!

Výborné jedlo na ktorom si pochutná celá rodina.

 

 

Z cestovín a syra v črievku môžete vytvoriť vynikajúce jedlo.

Je to veľmi rýchle a naozaj fantastické.

Do cestovín môžete okrem slaninky pridať napríklad šunku, varené alebo pečené kuracie mäsko, prípadne párky.

 

 

Ja som vyskúšala verziu so šampiónmi podusenými na cibuľke a cestoviny boli tiež fantastické.

Potrebujeme:

500 g cestovín

150 g oravskej slaniny,

1 téglik kyslej smotany

1 strúčik cesnaku

100 g taveného syra

2 ks cibuľa

trochu mleté čierne korenie

trochu oregana

Štipka soli

muškátového orieška

Voliteľné:

 

 

Šunka

Kuracie mäso

Párky

1 strúčik cesnaku

Šampiňóny

Postup:

Pripravíme si suroviny.

 

 

Očistíme si a nakrájame cibuľu.

Slaninku nakrájame na kocky.

Nachystáme si panvicu, na ktorej zahrejeme trochu oleja alebo bravčovej masti. 

 

 

Cibuľu dáme opražiť dosklovita.

Potom pridáme aj slaninku a spolu restujeme.

Medzitým si uvaríme cestoviny v osolenej vode.

 

 

Varíme Al dente, podľa návodu.

Keď sa cibuľka a slanina opražia pridáme tavený syr.

Necháme roztopiť, miešame.

 

 

V kyslej smotane rozmiešame pretlačený strúčik cesnaku.

Smotanovú zmes pridáme k prísadám na panvici.

Premiešame a odstavíme, nevaríme.

Ešte môžeme dosoliť a dokoreniť.

 

 

Necháme dojsť pod pokrývkou, aby sa chute prepojili.

Potom jednoducho premiešame s cestovinami. je to rýchle a veľmi chutné jedlo!

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes