Cestoviny pre štíhly pás: 7 najlepších fit receptov z cestovín, ktoré vás dostanú do formy a chutia vynikajúco!

Výborné recepty na ľahkú a chutnú večeru z cestovín. Neváhajte a vyskúšajte každý jeden!

Cestoviny so šunkou a jogurtom

Potrebujeme:

500 g cestovín kolienok

3 ks červenej papriky

3 ks paradajok

250 g šunky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 ks bieleho jogurtu (ideálne bieleho)

Niekoľko lyžíc kyslej smotany

Soľ a korenie

Trochu citrónovej šťavy

Najemno nasekané bylinky (petržlenovú vňať, kôpor..)

Voliteľné:

1 uhorku

½ šálky sterilizovanej kukurice

½ šálky sterilizovaného hrášku

Postup:

Cestoviny uvaríme v slanej vode Al Dente. Šunku nastrúhame na hrubom strúhadle alebo nakrájame na kocky. Zeleninu nakrájame nadrobno. Ak používate sterilizovanú kukuricu a hrach, scedíme ich z nálevu.

V samstatnej miske zmiešame biely jogurt s 2-3 lyžicami smotany a dochutíme soľou, korením a niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy. Nakoniec do zálievky vmiešame najemno nasekané bylinky.

Uvarené cestoviny scedíme a necháme chvíľu vychladnúť. Potom ich zmiešame so šunkou, zeleninou a nakoniec zmiešame aj so jogurtovou zálievkou. Môžeme hneď podávať.

Výborné cestoviny s cuketou

Potrebujeme:

500 g cestovín

4 lyžice olivového oleja

50 g masla

2 strúčiky cesnaku, jemne nakrájané

500 g cukety, nakrájaných na jemné kolieska

150 ml kyslej smotany

100 g strúhaného parmezánu (alebo iného syra)

150 g šunky nakrájanej nadrobno

hrsť sekanej zelenej petržlenovej vňate

soľ a korenie na dochutenie

Postup:

Vo veľkej plytké panvici rozohrejte olej a maslo. Zľahka na nich osmažte plátky cesnaku a cukiet, osoľte a okoreňte. Smažte asi 15 minút, aby boli cukety vláčne, ku koncu pridáme aj šunku. Medzitým uvarte cestoviny podľa návodu na obale, aby zostali al dente.

K cuketám pridajte smotanu a väčšinu syra a nechajte na miernom vare prebublať. Vsypte scedené cestoviny a všetko spolu dôkladne premiešajte. Podávajte posypané petržlenovou vňaťou so zvyšným syrom.

Vynikajúci cestovinový šalát

Vynikajúci cestovinový šalát

Tento šalátik je skvelou voľbou na rýchly obed, alebo ľahkú večeru, ktorá zasýti, ale zároveň neobsahuje zbytočné kalórie a nezaťaží organizmus. Navyše zvládnete ho pripraviť už za pár minút.

Potrebujeme:

Cestoviny Fusilli (aby bol šalátik pestrý, môžeme zvoliť farebné cestoviny)

1 ks kuracích pŕs

1 papriku

2 stredne veľké rajčiny

Soľ, čierne mleté korenie podľa chuti

Zálievka:

½ téglika kyslej smotany

½ téglika bieleho jogurtu (príp. môžeme použiť domácu majonézu)

Šťavu z ½ citróna

Soľ

Sušené bylinky (oregano, bazalka, provensalské korenie…)

Postup:

Cestoviny uvaríme v slanej vode al denete.

Kuracie mäso umyjeme, očistíme a nakrájame na kocky. Ochutíme soľou, korením a orestujeme na panvici domäkka.

V miske zmiešame jogurt so smotanou a dochutíme soľou, bylinkami a citrónovou šťavou.

Potom do šalátovej misy vložíme uvarené a scedené cestoviny, kuracie mäso, nadrobno nakrájanú zeleninu a nakoniec zalejeme jogurtovou zálievkou. Dôkladne premiešame a vložíme na cca 1 hodinu odstáť do chladničky, aby sa jednotlivé chute prepojili.

Fit krémové cestoviny z ktorých nepriberiete

Potrebujeme:

500 g cestovín

Olivový olej

Soľ a čierne korenie

2 strúčiky cesnaku

400 g brokolice

Vlašské orechy – asi 100 g

Šunku

Postup:

Brokolicu rozdelíme na ružičky a uvaríme v slanej vode (6-7 minút). Cestoviny v osolenej vode uvaríme al dente.

Na panvicu dáme olivový olej a keď je zahriaty, pridáme nakrájaný cesnak a krátko orestujeme. Teraz pridáme scedenú brokolicu a rozlačíme vidličkou, aby sme dosliahli konzistenciu omáčky.

Pridajte nakrájanú šunku premiešajte a nakoniec vmiešajte cestoviny. Podávame posypané orechmi.

Rýchle cestoviny s mozzarellou, olivami a paradajkami

Rýchle cestoviny s mozzarellou, olivami a paradajkami

Obed tak trochu v talianskom štýle, s chuťou lahodnej mozzarelly, olív a paradajok. Doprajte si aj vy chutný pokrm, ktorý zvládnete za pár minút.

Potrebujeme:

350 g cestovín

250 g mozzarelly

50 g cherry paradajok

10 g čiernych olív

1 cibuľu

4 lyžice olivového oleja

Sušenú alebo čerstvú bazalku

Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Cibuľu ošúpeme a nakrájame na plátky. Paradajky umyjeme a pokrájame na plátky, mozzarellu nakrájame na kocky. Olivy scedíme z nálevu a taktiež nakrájame na kúsky.

Cestoviny uvaríme v slanej vode podľa návodu na obale.

Cibuľu osmažíme na rozpálenom olivovom oleji, pridáme paradajky, olivy a nakoniec aj mozzarellu. Zmes dochutíme soľou a korením. Podľa chuti môžeme do omáčky pridať aj rajčinové pyré.

Uvarené cestoviny scedíme a zmiešame s omáčkou. Posypeme bazalkou a môžeme ihneď podávať.

Ľahký cestovinový šalát

Cestovinový šalát s ľahkou jogurtovou zálievkou: Taký chutný, že si ho radšej spravte aj do zásoby!

Potrebujeme:

500 g ľubovolných cestovín

150 g strúhaného syra s nižším obsahom tuku

200 g nastrúhanej alebo nadrobno nakrájanej kuracej šunky

3 väčšie kusy uvarenej mrkvy

6-7 ks nakladaných uhoriek nakrájanych nadrobno

Môžeme použiť aj nakladanú papriku, hrášok, alebo kukuricu

500-600 g bieleho jogurtu

100 g majonézy

Postup:

Cestoviny uvaríme podľa návodu, scedíme a necháme vychladnúť. Pridáme šunku, syr, mrkvu a nakladanú zeleninu. Nakoniec pridáme jogurt zmiešaný s majonézou a celý šalát dôkladne premiešame, dochutíme soľou a korením. Podľa chuti môžeme vrch posypať ešte trochou syra.

Ľahká a krémová omáčka na cestoviny bez múky a smotany

Potrebujeme:

1 hlávku karfiolu – stredne veľkú

1 hlávku cesnaku

½ šálky najemno nastrúhaného parmezánu

½ šálky zeleninového vývaru

Podľa chuti – soľ a korenie

Postup:

Z cesnaku odrežeme vrchnú časť, vložíme do alobalu, polejeme olivovým olejom a zabalíme. Dáme piecť do vyhriatej rúry pri teplote 200 stupňov na 20 minút. Potom z cesnaku vyberieme strúčiky.

Karfiol rozdelíme na menšie kúsky, vložíme do osolenej vody a uvaríme domäkka. Karfiol potom vložíme do mixéra, pridáme parmezán, cesnak a ½ šálky vývaru. Rozmixujeme dohladka.

Omáčku môžeme podávať okamžite, alebo skladuje v chladničke v uzatvárateľnej nádobe.

Témy:


Pridajte svoj komentár