plny-hrniec_transparent_negativ.png

Cestoviny nevarte: Pripravte ich takto!

Mnoho ľudí pripravuje cestoviny varením, nutričná hodnota cestovín sa stráca.

Pripravte si cestoviny s lahodnou omáčkou podľa nášho receptu a uvidíte, že budú chutnejšie a hlavne výživnejšie.

 

 

Jednoduchý a rýchly recept na úžasné cestoviny z youtube kanála Mehmet Akif Çınar.

Potrebujeme:

200 ml horúcej vody na 100 g cestovín

Na omáčku:

1 PL masla

1 PL slnečnicového oleja

1 strúčik cesnaku

1 PL hladkej múky

1 PL paradajkovej pasty

1 pohár kuracieho vývaru (200 ml)

korenie (mletú papriku, tymian, čili prášok, čili vločky)

soľ

Postup:

 

 

Panvicu pomastíme olivovým olejom.

Nasypeme cestoviny.

 

 

Zapneme sporák.

Cestoviny premiešame a opekáme jednu minútu.

 

 

Cestoviny zalejeme kuracím vývarom.

Panvicu prekryjeme a sporák nastavíme na najnižšiu teplotu.

 

 

Cestoviny varíme, kým neabsorbujú všetku tekutinu (cca 15 minút).

Ak v panvici zostalo len veľmi málo tekutiny, môžeme zložiť pokrievku.

 

 

Do malej rajnice na sporáku pridáme maslo.

Nalejeme olej a miešame, kým sa maslo neroztopí.

 

 

Pridáme nasekaný cesnak a chvíľu smažíme.

Na zahustenie omáčky pridáme múku.

 

 

Miešame a smažíme, kým nezmizne vôňa múky.

Pridáme paradajkový pretlak a metličkou vymiešame.

 

 

Po zmiešaní pridáme pohár vývaru a neustále miešame.

Sporák vypneme, keď získame konzistenciu omáčky, ktorú sme pripravili.

 

 

Nakoniec pridáme korenie podľa vlastnej chuti.

Dôkladne premiešame.

 

 

Omáčku zmiešame s cestovinami a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes