Na cestoviny aj k mäsu: Najrýchlejšia hríbová omáčka!

Ak hľadáte tip na bleskový obed, prinášame vám skvelú krémovú omáčku z hríbov. Skvele sa hodí k cestovinám, alebo ako doplnok k mäsku. Jej príprava vám zaberiem pár minút!

Ak hľadáte tip na bleskový obed, prinášame vám skvelú krémovú omáčku z hríbov. Skvele sa hodí k cestovinám, alebo ako doplnok k mäsku. Jej príprava vám zaberiem pár minút!

Potrebujeme:

500 g čerstvých húb

2 lyžice haldkej múky

Soľ, čierne mleté korenie podľa chuti

1 smotanu na šľahanie 33%

Postup:

Huby očistíme, nakrájame, preložíme na panvicu a pridáme vodu. Osolíme a varíme bez pokrievky, kým huby nezmäknú a voda sa neodparí.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potom zalejmeme šľahčkou v ktorej rozmiešame 2 lyžice múky. Niekoľko minút varíme za stáleho miešania, kým zmes nezhustne.

Môžeme dochutiť soľou a koreninami. To je všetko, omáčka je hotová. Na tanieri ju môžeme posypať petržlenovou vňaťou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)