Svieži šalát, ktorý hýri všetkými farbami a chuťovo prekoná vaše očakávania.
Vhodný k akejkoľvek príležitosti, moji najbližší mi za neho vždy poďakujú.
Vynikajúci a zároveň jednoduchý recept z youtube kanála Frische Rezepte na unikátny šalát.
Potrebujeme:
1 brokolicu
150 g zelenej fazuľky
2 šálky cestovín
1 balenie cherry paradajok
1 uhorku
bazalku
150 g olív
200 g feta syra
Na dresing:
4-5 PL slnečnicového oleja
šťavu z 1/2 citróna
2 strúčiky cesnaku
Na krutóny:
3 krajce bieleho chleba
olivový olej
petržlenovú vňať
kôpor
3-4 PL olivového oleja
1 strúčik cesnaku
Postup:
Brokolicu nakrájame na menšie ružičky.
Potom nakrájame fazuľku na polovicu.
V hrnci uvaríme v slanej vode cestoviny.
Do druhého hrnca s vriacou vodou vložíme brokolicu a fazuľky.
Premiešame a varíme 2 minúty.
Po uvarení precedíme zeleninu cez sito.
Vložíme ju do hlbokej misy.
Potom pridáme na polovicu nakrájané cherry paradajky, na plátky nakrájanú uhorku.
Pridáme aj na malé kúsky nakrájanú bazalku.
Do misy pridáme uvarené cestoviny, na polovicu nakrájané olivy.
Poriadne premiešame.
Pripravíme si dresing:
Do menšej misky nalejeme olej, pridáme citrónovú šťavu a pretlačený cesnak.
Lyžičkou zamiešame.
Do šalátu pridáme nakrájaný feta syr, dresing.
Dobre premiešame.
Krajce chleba nakrájame na trojuholníky.
Vložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Chlieb polejeme olivovým olejom, vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 15 minút pri teplote 200°C.
Do malej misky pridáme najemno nasekaný kôpor s vňaťou.
Pridáme aj olivový olej, nasekaný cesnak a zamiešame.
Na upečené krajce rozložíme kôprovú zmes.
Chrumkavý chlieb servírujeme s chutným šalátom.
Dobrú chuť!
Video návod nájdete TU