plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tento recept pozná málokto z vás: Lahodný a sýty šalát pripravený z lacných surovín!

Svieži šalát, ktorý hýri všetkými farbami a chuťovo prekoná vaše očakávania.

Vhodný k akejkoľvek príležitosti, moji najbližší mi za neho vždy poďakujú.

 

 

Vynikajúci a zároveň  jednoduchý recept z youtube kanála Frische Rezepte na unikátny šalát.

Potrebujeme:

1 brokolicu

150 g zelenej fazuľky

2 šálky cestovín

1 balenie cherry paradajok

1 uhorku

bazalku

150 g olív

200 g feta syra

Na dresing:

4-5 PL slnečnicového oleja

šťavu z 1/2 citróna

2 strúčiky cesnaku

Na krutóny:

3 krajce bieleho chleba

olivový olej

petržlenovú vňať

kôpor

3-4 PL olivového oleja

1 strúčik cesnaku

Postup:

Brokolicu nakrájame na menšie ružičky.

Potom nakrájame fazuľku na polovicu.

 

 

V hrnci uvaríme v slanej vode cestoviny.

Do druhého hrnca s vriacou vodou vložíme brokolicu a fazuľky.

Premiešame a varíme 2 minúty.

 

 

Po uvarení precedíme zeleninu cez sito.

Vložíme ju do  hlbokej misy.

Potom pridáme na polovicu nakrájané cherry paradajky, na plátky nakrájanú uhorku.

Pridáme aj na malé kúsky nakrájanú bazalku.

 

 

Do misy pridáme uvarené cestoviny, na polovicu nakrájané olivy.

Poriadne premiešame.

Pripravíme si dresing:

Do menšej misky nalejeme olej, pridáme citrónovú šťavu a pretlačený cesnak.

Lyžičkou zamiešame.

 

 

Do šalátu pridáme nakrájaný feta syr, dresing.

Dobre premiešame.

Krajce chleba nakrájame na trojuholníky.

Vložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

 

 

Chlieb polejeme olivovým olejom, vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 15 minút pri teplote 200°C.

Do malej misky pridáme najemno nasekaný kôpor s vňaťou.

Pridáme aj olivový olej, nasekaný cesnak a zamiešame.

 

 

Na upečené krajce rozložíme kôprovú zmes.

Chrumkavý chlieb servírujeme s chutným šalátom.

 

 

Dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes