plny-hrniec_transparent_negativ.png

Cestovinový kastról s mletým mäsom a syrom: Je taký skvelý, že si určite pridáte!

Vynikajúci tip na skvelý obed z jednej misy. Určite si pridáte!

Kombináciu mletého mäsa a cestovín mám veľmi rada najmä v klasických bolonských špagetách. Povedala som si, prečo nevyskúšať niečo nové a cestoviny spolu s mletým mäsom a ďalšími chutnými prísadami so jednoducho zapiekla v rúre. Výsledkom je vynikajúci obed, po ktorom sa len tak zaprášilo.

Potrebujeme:

1 balenie cestovín (penne alebo iný druh)

500 g mletého mäsa

300 g čerstvých šampiňónov

600 g paradajkového pyré (alebo pretlak s kečupom)

200 g strúhaného syra

Postup:

Rúru nastavíme na 200 stupňov. Cestoviny uvaríme v slanej vode a potom scedíme.

Huby nakrájame na plátky. Mleté mäso oresujeme v hlbšej panvici na troche oleja, potom pridáme huby a dusíme na miernom ohni, kým huby nezmäknú.

Pridáme paradajkové pyré a dusíme, kým mäso nie je pripravené. Dochutíme soľou a koreninami.

Zapekaciu misu vymastíme maslom a navrstvíme do nej cestoviny. Prelejem omáčkou a posypeme syrom.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme, kým sa syr nerozpustí a nezapečie dozlatista.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: facebook

Najlepšie recepty na dnes