plny-hrniec_transparent_negativ.png

Recept na toto cesto si odložte: Dá sa pripraviť na sladko, aj na slano a chutí fantasticky – HRNČEKOVÝ RECEPT!

Tieto jemné rolky podľa receptu z youtube sa dajú jesť bez plnky alebo naplniť na sladko, aj na slano.

Super hrnčekový recept, ktorý si určite odložte!

 

 

Potrebujeme:

šálka = 200 ml

7 hrnčekov hladkej múky

1 hrnček mlieka

1 hrnček vody

1 hrnček oleja

2 vajcia

10 g sušeného droždia

1 ČL soli

1 hrnček bieleho jogurtu

1 hrnček sezamu

100 g masla

50 g medu

150 ml vody

suroviny na plnku: syr, sladký tvaroh a pod.

Postup:

Do misky si nalejeme teplé mlieko, teplú vodu, nasypeme soľ, sušené droždie.

Metličkou dobre premiešame. 

Pridáme 2 vajcia, biely jogurt, hladkú múku.

Vypracujeme kompaktné cesto a necháme ho pod utierkou 2 hodiny kysnúť.

 

 

Nakysnuté cesto preložíme na pracovnú dosku, rozrežeme na 2 časti.

Z každej časti ešte narežeme asi 5 rovnomerne veľkých kúskov. 

 

 

Každý kúsok vyvaľkáme, potrieme zmäknutým maslom alebo naplníme plnkou (môže byť sladká alebo slaná).

Na maslovú vrstvu môžeme uložiť napríklad kúsky syra a zabalíme do rolky. 

 

 

 

 

V miske si zmiešame 50 g medu so 150 ml vody.

Každú rolku namočíme do tejto omáčky.

Potom ju obalíme v sezame a uložíme na plech pokrytý papierom na pečenie.

Navrchu môžeme narezať mriežku pre ešte krajší vzhľad.

Pečieme pri teplote 180 °C asi 25 minút. 

 

 

Hotovo.

 

 

Prajeme dobrú chuť!

Video návd:

 

 

Najlepšie recepty na dnes