Máte doma igelitové vrecko na zips? Naučte sa tento trik s cestom a máte skvelé jedlo za pár minút!

V tomto článku vás naučíme metódu, ktorá vám prinesie nové možnosti prípravy rýchlej večere alebo občerstvenia. 

Je to zrejme najjednoduchší spôsob vysmážania cesta, s akým ste sa stretli.

Jedlo je hotové veľmi rýchlo a môžete si byť istí, že táto dobrota poteší všetkých členov rodiny. 

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Inšpirovali sme sa na youtube kanáli Nefis Sanal Lezzetler a dúfame, že to bude pre vás užitočný tip. 

Potrebujeme:

350 g hladkej múky

200 ml teplej vody

100 ml teplého mlieka

1 PL kryštálového cukru

1 ČL sušeného droždia

1 ČL soli

vrecúško na zips

Postup:

Pripravíme si obyčajné zatváracie plastové vrecúško.

Do zatváracieho vrecúška nasypeme lyžicu cukru a lyžičku sušeného droždia.

 

 

Nalejeme vodu a mlieko.

Pretrepávame, kým sa cukor a droždie nerozpustia. 

Potom do vrecúška nasypeme múku a lyžičku soli.

Vrecúško uzavrieme a cesto dobre premiesime. 

 

 

Vrecúško potom prikryjeme bavlnenou utierkou.

Necháme kysnúť 1 hodinu v teple. 

Na panvicu nalejeme väčšie množstvo oleja.

Necháme dobre zahriať.

 

 

Po uplynutí doby kysnutia vrecúško otvoríme.

Vypustíme z neho vzduch. 

Jeden roh na vrecúšku odstrihneme asi vo vzdialenosti 1,5 – 2 cm. 

Teraz vytláčame malé množstvo cesta z vrecúška na panvicu a odstrihneme.

Potom jemne pritlačíme lyžicou.

Vysmážame dozlatista.

Potom ukladáme na papierové utierky, aby vsiakli prebytočnú mastnotu.

 

 

Hotovo.

Toto chutné pečivo si zamilujete.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn