Univerzálne cesto na buchty, pečivo aj na pizzu – rýchla a jednoduchá príprava: V chladničke vydrží aj týždeň!

331

Toto cesto je naozaj fantastické – výborne sa s ním pracuje, je jemné, vláčne a hodí sa na všetko pečivo z kysnutého cesta. Buchty z neho majú taký úspech, že na ne chodí celá široká rodina. Okrem toho z cesta robím aj koláče, šišky a dokonca aj slanú pizzu. Chuťovo je tiež bezkonkurenčné. Za recept ďakujem pani Miške, ktorá mi tento zázračný recept dala už pred rokmi. Ak robíme cesto na slano, uberieme cukor a necháme len ten v kvásku.

Potrebujeme:

3 ks vajcia

60 g cukor kryštál

2 dl olej

500 g hladká múka

0,5 lyžičky soli

Kvások:

1 lyžička cukor

250 ml mlieko

1 ks kvasnice

Postup:

Ušľaháme žĺtky s cukrom a olejom. Na kvások zmiešame mlieko s kvasnicami a cukrom. Do misy si dáme múku a soľ, pridáme kvások a vyšľahané žĺtky s cukrom a olejom. Všetko vypracujeme na hladké cesto a dáme kysnúť.

Zázračné kysnuté cesto používame na koláče, buchty, záviny, pizzu pod. Všetko je z tohto kysnutého cesta výborné.

Keď budete robiť cesto na slano, nezabudnite ubrať cukor, nechajte len cukor v kvásku.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Autor receptu: Miška T.

Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube
Témy:


Pridajte svoj komentár