plny-hrniec_transparent_negativ.png

Kúzelné cesto na závin, ktoré ani minútu nekysne: Chutí ako z kysnutého cesta, ale je úplne bez práce – môžete ho aj zmraziť!

Vynikajúce a rýchlo cesto na závin pre zaneprázdnených.

 

 

Nekysne a môžete ho naplniť čím len chcete.

Závin je okrem jednoduchej prípravy a rýchlosti navyše aj veľmi lacný – suroviny vás vyjdú doslova na pár drobných.

Tento závin si tak môžete dať pokojne aj každý deň.

Potrebujeme:

300 g hladkej múky

 

 

1/2 kocky Cery

štipka soli

25 g droždia

1 lyžička cukru

150 ml mlieka

1 vajce (na potretie)

Náplň:

Jablká strúhanka, škorica, hrozienka, vanilkový cukor

 

 

Tvaroh, hrozienka a cukor

Mletý mak s cukrom

Mleté orechy s cukrom

Lekvár

Nutella

Postup:

Najprv pripravíme kvások z trochy teplého mlieka, droždia a lyžičky cukru.

 

 

Do múky urobíme jamku, vlejeme kvások, pridáme štipku soli, ceru nastrúhanú na hrubom strúhadle a zvyšok teplého mlieka.

Všetko prepracujeme na vláčne cesto.

Cesto hneď (bez kysnutia) rozdelíme na dva diely (ja som robila z 3-násobnej dávky).

 

 

Na jablkovú verziu:

Z každého vyvaľkáme obdĺžnik a posypeme strúhankou.

Po celej ploche navrstvíme jablká, posypeme hrozienkami, škoricou a vanilkovým cukrom.

Rohy cesta prehneme dovnútra a zrolujeme.

 

 

Náplň môžete dať podľa vlastnej chuti.

Prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajíčkom.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 ° C dozlatista.

 

 

Po upečení môžeme pocukrovať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes