Z lístkového už nepečiem, toto je jednotka: BABKINE fantastické cesto na štrúdľu – vyzerajú ako z cukrárne a hotové sú raz-dva!

4868 0

Cesto na štrúdľu podľa mojej babičky Kamilky. Je výborné, rýchle a lacné. Za mňa oveľa lepšie, ako lístkové z obchodu!

Potrebujeme:

Na cesto:

125 g zmäknutého masla

300-350 g hladkej múky

½ balíčka prášku do pečiva

1 vajíčko

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 dcl mlieka

štipka soli

Náplň:

Nastrúhané ochutené jablká, tvaroh s hrozienkami, mak alebo orechy….

Mlieko na potretie

Postup:

Príprava cesta zaberie len minútku.

Z múky, masla, vajíčka, mlieka, štipky soli a kypriaceho prášku vypracujeme ručne alebo pomocou kuchynského robota hladké cesto.

Cesto by sa nemalo lepiť.

Preložíme ho na pomúčenú dosku a necháme chvíľu odpočívať. Zatiaľ pripravíme náplň.

Ja som pripravila plnku z jabĺk: Jablká ošúpeme a nastrúhame. Pokvapkáme citrónovou šťavou.

Pridáme cukor, škoricu a dobre premiešame.

Na panvici rozpustíme 3 lyžice masla a opečieme na ňom strúhanku do zlata. Odstavíme.

Cesto rozdelíme na 4 časti a yvaľkáme natenko. Je to jednoduché, pretože s cestom sa dobre pracuje a netrhá sa.

Každý plát cesta posypeme lyžicou opečenej strúhanky a navrstvíme rovnomerne štvrtinu náplne.

Okraje cesta zahneme dovnútra a zavinieme.

Štrúdle poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme ich rozpusteným maslom.

Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov približne 30-35 minút do zlata.

Hneď ako sa upečú, horúce ich potrieme mliekom.

Necháme ich na plechu vychladnúť, a pred nakrájaním ich posypeme práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Témy:


Pridajte svoj komentár