plny-hrniec_transparent_negativ.png

NOVÉ cesto na štrúdľu len z 3 prísad: Lísktové už nekupujem, z tohoto upečiete úplne všetko – našla som ten najlepší RECEPT!

Tento recept som prvýkrát skúsila, keď som nemala doma lístkové cesto a potrebovala som rýchlu náhradu. Je z kuchárky, ktorú som dostala od mojej mamy a musím povedať, že štrúdle z neho sa veľmi vydarili a mali doma úspech.

Tento recept som prvýkrát skúsila, keď som nemala doma lístkové cesto a potrebovala som rýchlu náhradu. Je z kuchárky, ktorú som dostala od mojej mamy a musím povedať, že štrúdle z neho sa veľmi vydarili a mali doma úspech.

Stačí naplniť marmeládou, alebo ochutenými strúhanými jablkami s cukrom a máte výbornú pochúťku ku káve.

Potrebujeme:

500 g hladká múka

200 ml vody

250 g margarínu alebo masla

Postup:

Ide skutočne o úplne jednoduchý recept, ktorým hravo nahradíte kupované lístkové cesto.

Ja používam nielen na štrúdľu, ale aj na rýchle sladké pochúťky – šatôčky, croissanty atď.

Začneme s prípravou:

Tuk si nastrúhame a zmiešame s vodou a múkou – ja pridávam aj štipku soli.

Vypracujeme jednotné cesto a vyvaľkáme do tvaru plátu.

Plníme podľa chuti, ako klasickú štrúdľu (jablká, marmeláda, tvaroh, mak, orechy, lekvár).

Zavinieme, potrieme vajíčkom a pečieme dozlatista.

Ja zvyknem piecť pri teplote 180 stupňov.

Tento týždeň som skúsila novú náplň a zožala u nás veľký úspech, postupovala som nasledovne:

Jablká som nastrúhala a zľahka vytlačila šťavu.

Plát cesta som potrela domácou marmeládou z marhúľ a posypala jablkami. Jablká som už nesladila, pretože marmeláda bola dosť sladká. Štrúdľa bola po upečení fantastická a šťavnatá!

V lete podávam štrúdľu s kopčekom zmrzliny a poprášenú cukrom.

Servírovali nám ju takto v jednej viedenskej kaviarni a bolo to výborné, odporúčam.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes