plny-hrniec_transparent_negativ.png

Z lístkového už nepečiem, toto je jednotka: Fantastické cesto na štrúdľu z VODY– pečiem z neho aj najlepšie rožky a koláče!

Toto cesto používala na štrúdle už moja starká a aj dnes z neho pripravujem najlepšie domáce pochúťky. Okrem štrúdle sú z neho aj výborné rožky a domáce koláče.

Potrebujeme:

1 kg hladkej múky

15-20 g soli

150 ml oleja

550 ml vody

Z tohoto množstva vyjdú 4 štrúdle.

Postup:

Najskôr si zmiešame preosiatu múku s soľou, dôkladne premiešame.

Pridáme olej.

Postupne pridávame vodu.

Základom tohoto cesta je dôkladné miesenie, môžete použiť šľahač s nástavcami na miesenie cesta.

Cesto je najskôr lepivé.

Potom sa s ním pracuje už veľmi dobre.

Toto je výsledok.

Misu potrieme trochou oleja a vložíme do nej cesto, prikryjeme a necháme 20 minút odpočívať.

Potom cesto rozdelíme na 4 diely – pracujeme rukami potretými olejom.

Takto pripravené cesto prikryjeme a necháme ešte pár minút odpočívať.

Potom na pomúčenej doske rozvaľkáme na závin, alebo na iné pečivo, ktoré chceme tvoriť.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

Najlepšie recepty na dnes