5-minútové palacinky pre začiatočnkov: Geniálne cesto bez vajec, v chladničke vám vám vydrží celý týždeň!

Výborné palacinky bez múky, sú veľmi chutné, voňavé a cesto vám v chladničke vydrží celý týždeň. Odporúčam použiť moju vychytávku pri príprave cesta, čo neminiete dajte do plastovej fľaše a odložte do chladničky. Pred použitím pretrepte a dávkujte priamo z fľaše toľko, koľko potrebujete priamo na panvicu. Zvyšok opäť môžete odložiť do chladničky.

Potrebujeme na 5 – 6 palaciniek:

1 balenie vanilkový cukor

1 štipka soľ

240 g hladká múka

500 ml mlieko

podľa potreby

...

olej na vyprážanie

maslo

Postup:

Do hladkej múky nalejeme mlieko, pridáme vanilkový cukor a štipku soli. Všetko spoločne ušľaháme na jemné cesto, ktoré necháme niekoľko minút odležať.

Vajce nemá na kvalitu cesta v zásade žiadny vplyv, ide hlavne o to, že vytvorí krásnu žltkastú farbu palaciniek. Žltkastú farbu môžete vytvoriť aj tým, že časť múky nahradíte vanilkovým pudingom, ako bonus máte aj krásnu vôňu.

Palacinky smažíme na oleji, kým nezískajú zlatohnedú farbu.

Palacinky bez vajec nakoniec podávame s tým, čo má kto rád. Ideálnym a tradičným spôsobom sú namazané marmeládou, prípadne si môžeme osladiť život trošku viac a pridať nutellu a na kúsky pokrájané banány.