plny-hrniec_transparent_negativ.png

Málokto vie, že treba do cesta na palacinky treba pridať aj túto TAJNÚ prísadu: Z iného už palacinky nerobím, toto cesto je výborné!

Už som vyskúšala veľmi veľa receptov na palacinky, ale tento recept je naozaj najlepší.

Palacinky sú nesmierne jemné, ale pritom lahodné a nadýchané.

Recept ako inak od mojej mamy, ktorá neustále skúša nové jedlá a recepty.

 

 

Z tohoto cesta dokážete pripraviť skutočne tenučké palacinky, ktoré sa neprichytia na panvicu.

Na pečienie dokonca netreba ani olej, krásne sa oddeľujú od povrchu.

Určite odporúčam tento recept.

Potrebujeme:

 

 

2 poháre mlieka

1 šálka hl. múky

2 vajcia

50 ml smotany 30%

2 polievkové lyžice rozpusteného masla

štipka soli

Na podávanie:

 

 

Sirup z agave

Mandľové lupienky

Šľahačka

Tvaroh

Lekvár

Strúhaná čokoláda

Čerstvé ovocie

Postup:

 

 

Dobré je pracovať so surovinami izbovej teploty.

Ak nezabudnite, je teda dobré si všetko vytiahnuť z chladničky v predstihu.

Všetky suroviny zmiešame.

 

 

Začneme tým, že vymiešame vajíčka s rozpusteným maslom.

Pridáme mlieko, smotanu a dobre vymiešame.

Vmiešame aj štipku soli.

 

 

Do cesta postupne pridávame múku – po častiach.

Vymiešame jednotné cesto bez hrudiek .

Ja do cesta nepridávam cukor, ale vy samozrejme môžete.

 

 

Ja zvyknem hotové palacinky pokvapkať sirupom z agave a sú teda dosť sladké.

Hotové cesto nechám 30 minút odležať.

Pred pečením palaciniek dobre premiešame.

Dávkujeme pomocou naberačky po celej ploche panvice.

 

 

Panvica musí byť dobre rozpálená, ak má nepriľnavý povrch, nepotrebujete ani pridávať olej.

Ak asi tušíte, mojou tajnou ingredienciou je maslo a smotana na šľahanie.

Palacinky opekáme z oboch strán dozlatista.

 

 

Palacinky podávame s lekvárom, alebo inou náplňou podľa chuti, ja zvyknem polievať agave sirupom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-) 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes