plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najjemnejší marhuľový koláč – cesto ako pena: Extra rýchla šľahačková piškóta s ovocím a tvarohom, nikto jej neodolá!

Výborný a skutočne jemný koláčik s marhuľami, zo šľahačkového cesta. Koláč podávame s tvarohom a marhuľovou marmeládou.

Výborný a skutočne jemný koláčik s marhuľami, zo šľahačkového cesta. Koláč podávame s tvarohom a marhuľovou marmeládou.

Potrebujeme:

  • marhule – 15 ks.
  • mandle – 150 g
  • pšeničná múka hladká – 300 g
  • prášok do pečiva – 15 g
  • 33% smotana na šľahanie- 400 g
  • cukor kr. – 200 g
  • soľ
  • vajce – 4 ks.
  • tvaroh – 500 g
  • marhuľový džem – 150 g
  • Ďalej potrebujeme: plech s rozmermi 20×25 cm

Postup:

Umyte marhule, nakrájajte ich na polovicu a odstráňte kôstku. Mandle rozdrvte najemno, zmiešajte ich s múkou a práškom do pečiva.

Smotanu vyšľahajte cukrom a soľou. Pridáme vajcia jedno po druhom a miešame. Pridáme zmes múky, prášku do pečiva a mandlí a krátko premiešame, kým nevznikne hladké cesto. Nalejte cesto na hlboký plech na pečenie potiahnutý papierom a rovnomerne naň naneste marhuľové polovice.

Koláč pečieme v predhriatej rúre pri 180 C asi 40 minút, kým nie je zlatohnedý, prvých pár minút môžeme piecť pri teplote 200 stupňov. Necháme ochladiť a potom nakrájame na kúsky. Zmiešajte tvaroh s marmeládou – na každý kúsok naneste trochu pred podávaním.

Tip : V období mimo sezóny môžeme namiesto čerstvých marhúľ použiť aj konzervované marhule v konzervách s hmotnosťou 600 g.

zdroj: https://kuchnialidla.pl

Najlepšie recepty na dnes