Výborný a skutočne jemný koláčik s marhuľami, zo šľahačkového cesta. Koláč podávame s tvarohom a marhuľovou marmeládou.
Potrebujeme:
- marhule – 15 ks.
- mandle – 150 g
- pšeničná múka hladká – 300 g
- prášok do pečiva – 15 g
- 33% smotana na šľahanie- 400 g
- cukor kr. – 200 g
- soľ
- vajce – 4 ks.
- tvaroh – 500 g
- marhuľový džem – 150 g
- Ďalej potrebujeme: plech s rozmermi 20×25 cm
Postup:
Umyte marhule, nakrájajte ich na polovicu a odstráňte kôstku. Mandle rozdrvte najemno, zmiešajte ich s múkou a práškom do pečiva.
Smotanu vyšľahajte cukrom a soľou. Pridáme vajcia jedno po druhom a miešame. Pridáme zmes múky, prášku do pečiva a mandlí a krátko premiešame, kým nevznikne hladké cesto. Nalejte cesto na hlboký plech na pečenie potiahnutý papierom a rovnomerne naň naneste marhuľové polovice.
Koláč pečieme v predhriatej rúre pri 180 C asi 40 minút, kým nie je zlatohnedý, prvých pár minút môžeme piecť pri teplote 200 stupňov. Necháme ochladiť a potom nakrájame na kúsky. Zmiešajte tvaroh s marmeládou – na každý kúsok naneste trochu pred podávaním.
Tip : V období mimo sezóny môžeme namiesto čerstvých marhúľ použiť aj konzervované marhule v konzervách s hmotnosťou 600 g.
zdroj: https://kuchnialidla.pl