Ak máte doma hrebeň, môžete si vytvoriť tieto dokonalé jablkové koláčiky: Je to neuveriteľne jednoduché!

Najchutnejší recept na jablkové koláčiky, aký si viete predstaviť.

Navyše krásne vyzerajú a vytvoríte ich veľmi jednoducho – len za pomoci hrebeňa.

Kto ho vyskúša, neoľutuje!

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Tento jednoduchý trik z youtube určite oceníte.

Potrebujeme:

Na jablkovú náplň:

2 jablká

1/2 PL citrónovej šťavy

2 PL kryštálového cukru

1/2 ČL škorice

7 – 8 vlašských orechov

Na cesto:

100 g jogurtu

1 vajce

80 g kryštálového cukru

1 PL citrónovej šťavy

80 g masla

kôru z polovice citróna

1 balíček vanilkového cukru

300 g hladkej múky

1/2 ČL prášku do pečiva

Postup:

Dve stredne veľké jablká si ošúpeme, nastrúhame na hrubom strúhadle a vložíme ich do panvice. 

Potom ich polejeme citrónovou šťavou. 

Jablká zasypeme 2 lyžicami kryštálového cukru, premiešame a opekáme, kým sa šťava neabsorbuje. 

 

 

Potom jablká odstavíme, posypeme škoricou, pridáme posekané orechy a dobre premiešame. 

Do samostatnej misky si dáme zmäknuté maslo s kryštálovým cukrom, dobre premiešame, zmiešame s jogurtom, vajíčkom, citrónovou šťavou a všetko spolu vyšľaháme.

Postupne zapracujeme múku v dvoch krokoch, pridáme aj vanilkový cukor a kypriaci prášok.

Vymiesime kompaktné cesto.

 

 

 

Prikryjeme ho, necháme 5 minút stáť a potom ho znovu premiešame. 

Z cesta vytvarujeme kolieska veľkosti orecha – z tejto dávky by vám malo vyjsť asi 25 kusov. 

 

 

Teraz si zoberieme hrebeň, vyšúľame ho, nasadíme cesto na hrebeň a pritlačíme. 

Na cesto navrstvíme jablkovú plnku, zrolujeme a potom stočíme do slimáka. 

 

 

 

 

Slimáky ukladáme na plech pokrytý papierom na pečenie a vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme pri teplote 160 °C asi 10 – 12 minút. 

 

 

Hotové slimáky ešte pocukrujeme preosiatym práškovým cukrom. 

Hotovo, koláčiky sú krásne a chutné. 

Dobrú chuť!