plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jednoduchý cesnakový posúch, ktorý všetci milujeme: Výborná náhrada pečiva, robím ich aj namiesto chleba!

Fantastický cesnakový osúch, ktorý je nesmierne chutný. Vo vnútri mäkučký a vynikajúci.

 

 

Robíme ho aj namiesto chlebíka a nemôže chýbať ani na grilovačkách.

Príprava vám zaberie len 20 minút.

Potrebujeme:

300 g múka hladká T650

200 ml voda vlažná

20 g doždie čerstvé

1 ČL cukor kryštálový

1 ČL soľ

1 ČL rasca

2 PL olej rastlinný

Na potretie:

2 PL olej rastlinný

2 PL voda

4 strúčiky cesnak

Postup:

Najskôr si pripravíme droždie.

 

 

V 200 ml vlažnej vody rozmiešame cukor a droždie.

Nemusíme čakať na kvások, pridáme do preosiatej múky, spolu so soľou, rascou a olejom.

Vypracujeme vláčne, hladké nelepivé cesto.

 

 

Cesto dáme do misky, posypeme trochou múky, prikryjeme utierkou a necháme vykynúť asi na dvojnásobnú veľkosť.

Vykysnuté cesto zvyknem rozdeliť na dve placky a na povrchu urobiť vzor.

Ale pokojne môžete urobiť posúch jednoducho na plechu ako 1 väčšiu placku.

 

 

Cesto malo hrúbku okolo 1,5 až 2cm.

Potrieme cesnakom ktorý sme rozmiešali v 2PL oleja a vody, môžeme posypať ešte rascou, semienkami a dáme upiecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov.

Pečieme asi 30-35 minút dozlatista.

 

 

Po vybratí potrieme trochou studenej vody.

Premiestnime na mriežku, prikryjeme čistou utierkou a necháme vychladnúť.

Posúch je veľmi chutný, vnútri mäkký a kôrka voňavá a chrumkavá.

 

 

Je naozaj vynikajúci a vydarí sa každému.

Prajeme vám dobrú chuť! 🙂

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes