Mám nový recept na cesnakový POSÚCH so syrom, ktorý je lepší ako PIZZA: Pečie sa len 30 minút a vonia celá kuchyňa!

Úžasný nápad na večeru - skúste tento syrovo-cesnakový posúch, nebudete si ho vedieť vynachváliť. Podľa videoreceptu z youtube ho hravo zvládnete!

Úžasný nápad na večeru – skúste tento syrovo-cesnakový posúch, nebudete si ho vedieť vynachváliť. Podľa videoreceptu z youtube ho hravo zvládnete!

 

 

Potrebujeme:

-200g chlebovej múky – môže byť aj hladká

-1 vajce (možno vynechať / nahradiť mliekom)

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

-20 g cukru (2 lyžice)

-4 g (1 čajová lyžička) suchého droždia

-3 g soli (1 čajová lyžička)

-80ml teplého mlieka

-30 g masla zmäknutého

cesnaková náplň

-0,5 lyžice mletého cesnaku alebo lyžica pretlačeného čerstvého cesnaku

-0,5 lyžice majonézy

-1 lyžička cukru

-0,5 lyžice nakrájanej zelenej cibule

-1 lyžica vajíčka

-13 g masla pri izbovej teplote

Na vrch:

-140 g syra mozzarella nastrúhaný

Postup:

Vajce rozšľaháme a odoberieme si asi 1 lyžicu tejto zmesi bokom, použijeme ju neskôr na náplň.

Teraz k vajíčku pridáme cukor, droždie, mlieko, rozšľaháme a postupne zapracujeme múku a soľ.

Vypracujeme cesto, na doske pridáme maslo.

Spracujeme – trvá to asi 5 minút.

Cesto vyformujeme na hrubšiu placku (bochník).

Preložíme na plech vystlaný papierom a necháme podkysnúť.

Tip:

Môžete vložiť do rúry vyhriatej na 30 stupňov a nechať takto 1 hodinu kysnúť.

Medzitým si zo všetkých prísad spracujeme náplň.

Cesto vyberieme, do povrchu spravíme zárezy.

 

 

Navrstvíme náplň, zatlačíme tak, aby sa dostala aj do zárezov.

Teraz pridáme do zárezov nastrúhaný syr.

Vložíme do rúry a pri teplote 170 stupňov pečieme dozlatista, trvá to asi 30 minút.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels