plny-hrniec_transparent_negativ.png

Cesnakový posúch, ktorý milujeme: Robota na 20 minút a máte najchutnejšie domáce pečvo, robím aj namiesto chleba!

Fantastický cesnakový osúch, ktorý je nesmierne chutný.

Vo vnútri je mäkučký a vynikajúci.

 

 

U nás doma nesmie chýbať ani na Silvestra.

Príprava vám zaberie len 20 minút.

 

 

Potrebujeme:

300 g múka hladká T650

200 ml voda vlažná

20 g doždie čerstvé

1 ČL cukor kryštálový

1 ČL soľ

1 ČL rasca

2 PL olej rastlinný

Na potretie:

 

 

2 PL olej rastlinný

2 PL voda

4 strúčiky cesnak

Voliteľné:

syr

Postup:

 

 

Najskôr si pripravíme droždie.

V 200 ml vlažnej vody rozmiešame cukor a droždie.

Nemusíme čakať na kvások, pridáme do preosiatej múky, spolu so soľou, rascou, olejom.

 

 

A vypracujeme vláčne, hladké nelepivé cesto.

Cesto dáme do misky.

Posypeme trochou múky.

 

 

Prikryjeme utierkou.

Necháme vykysnúť asi na dvojnásobnú veľkosť.

 

 

Vykysnuté cesto zvyknem rozdeliť na dve placky a na povrchu urobiť vzor.

Inak robím posúch jednoducho na plechu ako 1 väčšiu placku.

Cesto malo hrúbku okolo 1,5 až 2cm.

Potrieme cesnakom ktorý sme rozmiešali v 2PL oleja a vody.

Môžeme posypať ešte rascou, semienkami.

Dáme upiecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov.

 

 

Pečieme asi 30-35 minút dozlatista.

Ak chcete, môžete posúch posypať aj syrom, bude ešte chutnejší.

Po vybratí potrieme trochou studenej vody.

Premiestnime na mriežku, prikryjeme čistou utierkou a necháme vychladnúť.

Posúch je veľmi chutný, vnútri mäkký a kôrka voňavá a chrumkavá.

Je naozaj vynikajúci a vydarí sa každému.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes