Cesnakový posúch, ktorý milujeme: Robota na 20 minút a máte najchutnejšie domáce pečvo, robím aj namiesto chleba!

Fantastický cesnakový osúch, ktorý je nesmierne chutný. Vo vnútri mäkučký a vynikajúci. U nás doma nesmie chýbať ani na Veľkú noc. Príprava vám zaberie len 20 minút.

Fantastický cesnakový osúch, ktorý je nesmierne chutný.

Vo vnútri mäkučký a vynikajúci.

U nás doma nesmie chýbať ani na Veľkú noc.

Príprava vám zaberie len 20 minút.

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

 

Potrebujeme:

300 g múka hladká T650

200 ml voda vlažná

20 g doždie čerstvé

1 ČL cukor kryštálový

1 ČL soľ

1 ČL rasca

2 PL olej rastlinný

Na potretie:

2 PL olej rastlinný

2 PL voda

4 strúčiky cesnak

Postup:

 

 

Najskôr si pripravíme droždie.

V 200 ml vlažnej vody rozmiešame cukor a droždie.

Nemusíme čakať na kvások, pridáme do preosiatej múky, spolu so soľou, rascou, olejom.

 

 

Vypracujeme vláčne, hladké nelepivé cesto.

Cesto dáme do misky, posypeme trochou múky, prikryjeme utierkou.

Necháme vykysnúť asi na dvojnásobnú veľkosť.

 

 

Vykysnuté cesto zvyknem na Veľkú noc rozdeliť na dve placky a na povrchu urobiť vzor, inak robím posúch jednoducho na plechu ako 1 väčšiu placku.

Cesto malo hrúbku okolo 1,5 až 2cm.

Potrieme cesnakom ktorý sme rozmiešali v 2PL oleja a vody.

 

 

Môžeme posypať ešte rascou, semienkami.

Dáme upiecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov.

Pečieme asi 30-35 minút dozlatista.

Po vybratí potrieme trochou studenej vody.

 

 

Premiestnime na mriežku, prikryjeme čistou utierkou.

Necháme vychladnúť.

Posúch je veľmi chutný, vnútri mäkký a kôrka voňavá a chrumkavá.

Je naozaj vynikajúci a vydarí sa každému.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay