Cesnakový kurací rezeň

Vynikajúca úprava alebo vylepšenie klasických kuracích rezňov. Ak ste im už teraz nemohli odolať, pripravte sa skutočné nebíčko v papuľke!

Vynikajúca úprava alebo vylepšenie klasických kuracích rezňov. Ak ste im už teraz nemohli odolať, pripravte sa skutočné nebíčko v papuľke!

Potrebujeme (na 4 porcie):

4 ks kuracích rezňov zo stehna (vykostené kúsky bez kože)

4 strúčiky cesnaku

1 lyžicu rastlinného oleja

Bravčovú masť na vyprážanie

Na trojobal:

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Hladkú múku

Strúhanku

Soľ

2 vajcia

Postup:

Kuracie mäso očistíme, umyjeme a osušíme papierovou utierkou. Nakrájame na menšie kúsky – jednotlivé rezne.

Cesnak ošúpeme, pretlačíme a vmasírujeme do kuracieho mäska. Pokvapkáme olejom a necháme marinovať v chladničke niekoľko hodín – ideálne celú noc.

Mäso potom vyberieme a obalíme v klasickom trojobale – múka, osolené vajíčka, strúhanka. Vyprážame na bravčovej masti z oboch strán dozlatista.

Prajeme vám dobrú chuť!