plny-hrniec_transparent_negativ.png

Cesnakovo-mozzarellové guľôčky: Úžasná syrová pochúťka pre všetkých labužníkov!

Perfektná náhrada za mastný vyprážaný syr.

Pre všetkých milovníkov syra máme dnes pochúťku, ktorú si zamilujete. Týchto mozzarellových guľôčok sa nebudete vedieť dojesť :)

Potrebujeme:

Z jednej dávky vyjde 16 guľôčok

250 g hladkej múky

1 PL sušeného droždia

1 PL kryštálového cukru

125 ml teplého mlieka

1 väčšie vajce

trochu nakrájanej jarnej cibuľky

1 PL soli

1 PL sušeného cesnaku

3PL zmäknutého masla

Plnka:

2 kúsky syru Mozzarella

soľ, korenie podľa chuti

petržlenová vňať

Na ozdobenie:

rozpustené maslo + vyšľahané vajce

parmezán na posypanie

Postup:

Múku zmiešame so sušeným droždím, cukrom, mliekom, vajíčkom, nasekanou cibuľovou vňaťou, soľou a mierne vymiešame.

Pridáme sušený cesnak a zmäknuté maslo. Poriadne vymiešame až kým nevznikne kompaktné cesto.

Prikryjeme bavlnenou utierkou a necháme 90 minút na teplom mieste nakysnúť.

Oba kúsky syru Mozzarella si nakrájame na 8 rovnakých kúskov, zmiešame so soľou, korením a petržlenovou vňaťkou. Zamiešame.

Nakysnuté cesto si preložíme na pomúčenú dosku.

Vypracujeme cestový bochník, ktorý nakrájame na 16 rovnakých trojuholníkov. Z každého trojuholníku vyformujte guľôčku a naplňte Mozzarellou.

Plnené guľôčky poukladajte na plech, prikryte utierkou a nechajte 30 minút podkysnúť. Zmiešajte rozpustené maslo s polovicou vyšľahaného vajíčka a ponatierajte každú guľôčku.

Potom posypte parmezánom a dajte piecť do predhriatej rúry na 180 stupňov. Pečte asi 25 minút. Hotovo! Servírujte teplé.

Prajeme vám dobrú chuť!

Videonávod

 

 

Najlepšie recepty na dnes