Chrumkavé medovo-maslovo-syrovo-cesnakové tyčinky: Úžasné mäkké tyčinky pripravené bez kvasníc!

Pripravte si doma lahodne jemné syrovo-cesnakové tyčinky podľa nášho nenáročného receptu.

Pripravte si doma lahodne jemné syrovo-cesnakové tyčinky podľa nášho nenáročného receptu.

Recept mi poradila moja najlepšia kamarátka pri káve a odvtedy ho robievam, keď sa vyberieme s deťmi na piknik.

 

 

Najchutnejšie syrovo-cesnakové tyčinky podľa jednoduchého receptu z youtube.

...

Potrebujeme:

180 g hladkej múky

100 g neosoleného masla

1 ČL soli (4 g)

80 ml vody

1 vajce

1 PL mlieka (8 g)

80 g syru mozzarella

40 g syra – ideálne mexického typu (napr. Colby Jack)

Na potretie po upečení:

30 g masla

10 g cesnaku

5 g jarnej cibuľky

1 ČL medu (16 g)

Postup:

Do misky pridáme múku.

pridáme aj nadrobno nakrájané maslo izbovej teploty.

Premiešame ako keby sme zmes krájali (viď video).

Do malej misky pridáme soľ a studenú vodu.

Miešame, kým sa soľ úplne neroztopí.

 

 

Slanú vodu pridáme do misky s múkou, jemne premiešame a rukami vymiesime.

Cesto zabalíme do mikroténového vrecka.

Vložíme na 30 minút do chladničky.

 

 

Po vybratí z chladničky cesto položíme na pomúčenú podložku.

Posypeme múkou, rozvaľkáme a zložíme do štvorca.

Potom ho posypeme múkou, opäť rozvaľkáme.

Zložíme do štvorca a toto zopakujeme ešte 2-3 krát.

 

 

Nakoniec cesto rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika na hrúbku asi 5 mm.

Do malej misky pridáme vajce, mlieko, rozšľaháme pomocou metličky.

Rozotrieme na cesto.

 

 

Cesto do polovice posypeme nastrúhanou mozzarellou.

Preložíme, prekryjeme, jemne valčekom rozvaľkáme.

Potrieme vajíčkovou zmesou.

Potom posypeme mexickým syrom a cesto nakrájame na plátky hrubé cca 2-3 cm.

 

 

Cesto zatočíme, poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme vajíčkovou zmesou.

Dáme piecť do rúry na 15-18 minút pri teplote 200°C.

Do malej misky s roztopeným maslom pridáme roztlačený cesnak, cibuľku, med.

Všetko spolu premiešame.

 

 

Cesnakovú zmes nanesieme na tyčinky a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pixabay