Stačia vám 2 cukety, syr a máte pochúťku pre celú rodinu: Cesnakovo-cuketové tyčinky z rúry, chrumkavé a vôbec nie sú mastné!

Výborný nápad ako pripraviť cukety bez vyprážiania a pritom veľmi chutne a chrumkavo. Skúste cesnakovo-cuketové tyčinky.

Výborný nápad ako pripraviť cukety bez vyprážiania a pritom veľmi chutne a chrumkavo.

Skúste cesnakovo-cuketové tyčinky.

 

 

Potrebujeme:

2 cukety (70 dkg)

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 polievkové lyžice hladkej múky

10 dkg strúhanky

1 kávová lyžička soli

Údený syr 7 dkg (strúhaný)

2 lyžičky cesnakového prášku

2 lyžičky papriky

2 vajcia (s trochou soli)

2 lyžičky soli

1 kávová lyžička mletého korenia

2 lyžice olivového oleja

Jednoduchý cesnakový dip:

 

 

Kyslá smotana

1 strúčik cesnaku

Soľ podľa chuti

Korenie pod ľachut

Postup:

 

Foto: pixabay

 

Umyte a nakrájajte cuketu na tyčinky.

Ak pracujete s mladou zeleninou, môžete nechať aj šupku.

Dajte ju do misky, posypte soľou a korením.

 

 

Dobre premiešajte, aby ste ochutili každý kúsok.

Cuketa pustí šťavu, tú zlejte.

Nastavte rúru na 170 stupňov.

 

 

 

Do strúhanky nasypte lyžičku soli.

Pridajte aj cesnakový prášok, papriku a strúhaný syr.

 

 

 

Dobre premiešajte.

Teraz začneme s obaľovaním.

 

 

Kúsky cukety najskôr dôkladne obaľte v múke.

Vajcia vyšľahajte so štipkou soli.

 

 

Plech na pečenie vymastite trochou oleja.

Cuketu obaľte vo vajíčku a potom v strúhanke.

Teraz preložte na plech a ešte dobre pokvapkajte olejom.

 

 

V predhriatej rúre pečte do zlatista 20-30 minút.

Po upečení umiestnite na tanier.

Podávala som s cesnakovou kyslou smotanou (strúčik cesnaku roztlačný s kyslou smotanou, štipka soli a korenia).

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: nosalty

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels