Perfektná pochúťka z cukety.
Tieto výborné fašírky máte naozaj hotové za pár minút.
Vďaka pridanému cesnaku sú placky veľmi aromatické a nesmierne chutné.
Dokonca, môžete ich jednoducho aj piecť, stačí, ak priamo na plechu potriete olejom.
Výborný recept na rýchlu a veľmi chutnú večeru pripravený za minútku.
Potrebujeme:
50 dkg cukety (ak nemáte nahraďte ju zemiakmi)
2 stredne veľké zemiaky
4 až 5 polievkových lyžíc múky
2 vajcia
2 strúčiky cesnaku
Jarnú cibuľku
Soľ
Korenie
Olej
Bylinky a koreniny podľa chuti
Postup:
Jarnú cibuľku umyjeme a necháme odkvapkať.
Potom nakrájame nadrobno.
Umyjeme cuketu a môžeme ju aj ošúpať.
Nastrúhame.
Pridáme soľ a necháme ju 10 minút odležať.
Potom zlejeme šťavu.
Zemiaky si očistíme a nastrúhame.
K vytlačenej cukete pridáme strúhané zemiaky (tiež je dobré vytlačiť z nich šťavu).
Pridáme vajcia.
Vmiešame aj nakrájanú cibuľku, cesnak a koreniny.
Primiešame múku tak, aby sme získali dobre tvarovateľnú hmotu.
Z masy formujeme mokrými rukami placky (fašírky).
Smažíme z oboch strán v horúcom oleji.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)