plny-hrniec_transparent_negativ.png

Za pár minút pripravené cuketovo-cesnakové placky: Z taniera zmiznú rýchlosťou blesku!

Perfektná pochúťka z cukety a zemiakov. Tieto výborné fašírky máte naozaj hotové za pár minút. 

Perfektná pochúťka z cukety.

 

 

Tieto výborné fašírky máte naozaj hotové za pár minút.

Vďaka pridanému cesnaku sú placky veľmi aromatické a nesmierne chutné.

Dokonca, môžete ich jednoducho aj piecť, stačí, ak priamo na plechu potriete olejom.

 

 

Výborný recept na rýchlu a veľmi chutnú večeru pripravený za minútku.

Potrebujeme:

50 dkg cukety (ak nemáte nahraďte ju zemiakmi)

2 stredne veľké zemiaky

4 až 5 polievkových lyžíc múky

2 vajcia

2 strúčiky cesnaku

Jarnú cibuľku

Soľ

Korenie

Olej

Bylinky a koreniny podľa chuti

Postup:

Jarnú cibuľku umyjeme a necháme odkvapkať.

 

 

Potom nakrájame nadrobno.

Umyjeme cuketu a môžeme ju aj ošúpať.

Nastrúhame.

 

 

Pridáme soľ a necháme ju 10 minút odležať.

Potom zlejeme šťavu.

 

 

Zemiaky si očistíme a nastrúhame.

K vytlačenej cukete pridáme strúhané zemiaky (tiež je dobré vytlačiť z nich šťavu).

Pridáme vajcia.

 

 

Vmiešame aj nakrájanú cibuľku, cesnak a koreniny.

Primiešame múku tak, aby sme získali dobre tvarovateľnú hmotu.

 

 

Z masy formujeme mokrými rukami placky (fašírky).

Smažíme z oboch strán v horúcom oleji.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes