plny-hrniec_transparent_negativ.png

Cesnakovo-bylinkoví zemiakoví ježkovia

Kreatívna alternatíva ku klasickým pečeným zemiakom. Táto pochúťka nie len skvele vyzerá, ale prekvapí vás delikátnou a vyváženou chuťou. Pripravte si hravú a chutnú večeru, ktorú určite ocenia aj vaše ratolesti.

Potrebujeme:

4 stredne veľké zemiaky

4 lyžice rozpusteného masla

1 lyžica olivového oleja

½ lyžičky sušeného cesnaku

½ lyžice čerstvej petržlenovej vňate

½ lyžičky mletého čierneho korenia

½ lyžičky morskej soli

Postup:

Rúru nastavíme na 200 stupňov. Zemiaky dôkladne umyjeme (nešúpeme) a pomocou ostrého noža urobíme v každom zemiaku hlboké zárezy (dávame však pozor, aby sme zemiak celkom neprerezali).

V miske zmiešame rozpustené maslo, olivový olej, cesnak, petržlen, soľ a korenie. Každý zemiak obalíme v tejto zmesi. Zvyšnou maslovou zmesou môžeme pokvapkať zemiaky zvrchu.

Zemiaky preložíme na plech, vystlaný papierom na pečenie a prikryjeme alobalom. Pečieme 15-20 minút, potom odstránime alobal a pečieme ďalších 35-40 minút, kým zemiaky nie sú mäkké a chrumkavé.

Podávame s kyslou smotanou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes