RECEPT na najchutnejšie cesnakové zemiaky, aké som kedy jedla: Vnútro zemiakov bude krásne krémové!

Pečené zemiaky si obľúbi snáď každý, kto má rád prílohy pripravené inak, ako vysmážaním alebo varením.

 

 

Dnes vám prinášame výborný recept na cesnakové zemiaky, ktoré sú výnimočne chutné, chrumkavé a krémové vnútri.

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

 

Určite skúste napríklad už dnes na obed.

Ich veľkou výhodou je napríklad aj to, že ich vôbec nemusíte servírovať len ako prílohu, ale pokojne si ich môžete pripraviť aj namiesto rýchlej večere.

Vôňa pri pečení sa nedá ani opísať. :-)

Potrebujeme:

600g zemiakov

½ šálky olivového oleja

2 PL masla

2 strúčiky cesnaku

petržlenovú vňať

oregano

bazalku

5-6 vetvičiek sušeného alebo čerstvého tymianu

1-2 ČL citrónovej šťavy

soľ

čierne korenie podľa chuti

Postup:

Zemiaky opláchnite.

 

 

Očistite, no šupku dole nedávajte.

Nakrojte ich na plátky alebo mesiačiky.

 

 

Premiešajte s olivovým olejom.

Do misky pridajte aj pretlačený cesnak.

A samozrejme aj bylinky.

 

 

Dobre premiešajte.

Teraz zemiaky zalejte roztopeným maslom.

Takto nechajte chvíľku postáť.

Potom ich naukladajte na plech alebo pekáč.

 

 

Môžete ho vyložiť papierom na pečenie, ak chcete, aby vsal mastnotu z oleja a masla.

Zemiaky na plechu osoľte a okoreňte.

Dajte piecť do rúry vyhriatej na 175 stupňov zhruba na 1 hodinu (podľa veľkosti zemiakov).

 

 

Podávajte horúce!

Prajeme dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay