Nikdy som nejedla takú chutnú prílohu: RECEPT na „Zlaté“ zemiaky z panvice –najlepšia príloha aká existuje!

Vynikajúci recept na rýchle a naozaj chutné zemiaky, ktoré pripravíte na panvici.

 

 

Výborný recept sme našli na youtube kanáli Recetas y Más TV.

Potrebujeme:

900 g zemiakov

...

8 strúčikov cesnaku – 8 strúčikov cesnaku

2 PL masla

1 ČL sladkej papriky

1 polievková lyžica petržlenovej vňate

1/2 ČL soli

Štipka čierneho korenia

1/2 veľkej mrkvy

1 ČL cibuľového prášku

Postup:

Zemiaky vyberáme malé – čo najmenšie.

 

 

Zemiaky dôkladne umyjeme a dáme do hrnca.

Zalejeme vodou a pridáme aj lyžicu octu.

Varíme 12-15 minút do zmäknutia (skúsime mäkosť pomocou noža).

Pripravíme si ostatné prísady:

Cesnak nasekáme nadrobno.

Petržlen nasekáme najemno.

Mrkvu očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle.

 

 

Uvarené zemiaky v šupke necháme vychladnúť a následne prekrojíme na polovicu.

Na panvici rozpustíme 2 lyžice masla a trochu oleja.

Pridáme nasekaný cesnak a po pár sekundách mrkvu.

Premiešame a krátko restujeme.

 

 

Pridáme cibuľový prášok, papriku.

Ak nemáte cibuľový prášok, pridajte dve lyžice nadrobno nasekanej cibule.

Nakoniec pridáme polovice zemiakov. Pridáme soľ, ochutíme koreninami.

Restujeme a miešame špachtľo . aby sme zemiaky nerozbili.

Po asi minúte otoíme zemiaky rezanou časťou na panvicu, pridáme chilli prášoka necháme asi 1-2 minúty takto piecť na panvici.

Nakoniec posypeme petržlenovou vňaťou. A ešte zľahka premiešame.

Hotovo, môžeme podávať.

Prajeme vám dorú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels