plny-hrniec_transparent_negativ.png

Cesnakové trojuholníky plnené šunkou a syrom: Sú jednoduché a neskutočne chutné, lepšie som nejedla!

Domáce chuťovky z kysnutého cesta s úžasnou vôňou cesnaku a vynikajúcou náplňou. Sú mäkučké a vynikajúce aj na druhý deň.:-)

Domáce chuťovky z kysnutého cesta s úžasnou vôňou cesnaku a vynikajúcou náplňou.

Sú mäkučké a vynikajúce aj na druhý deň.

 

 

Potrebujeme:

100 ml rastlinného oleja

500 ml mlieka

750 g hladkej múky

2 lyžičky soli

1 lyžičku cukru

1 kocku čerstvého droždia (40 g)

125 g masla

11-12 strúčikov cesnaku

2 žĺtky

150 – 200 g natenko nakrájanej šunky

150 g strúhaného syra

Na posypanie:

Semienka

Rascu

 

 

Postup:

V troche teplého mlieka rozpustíme cukor a rozdrobíme droždie.

Počkáme, kým vyjde kvások.

 

 

V inej miske zmiešame múku so soľou.

Pridáme kvások a zmäknuté maslo.

Pridáme aj zvyšné mlieko a olej.

 

 

Vypracujeme jednotné cesto, ktoré prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť na teplom mieste.

Cesto preložíme na pracovnú dosku, premiesime a rozdelíme na 4 časti, každú rozvaľkáme na tenký plát.

Pretlačený cesnak zmiešame so žĺtkom a túto zmes natrieme na každý plát cesta.

 

 

Na náplň uložíme plátky šunky a posypeme syrom.

Nakoniec každý plát zrolujeme, potrieme zvyšnou cesnakovo-žĺtkovou zmesou alebo samotným žĺtkom a posypeme semienkami.

 

 

Každú rolku nakrájame ostrým nožom na trojuholníky a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Rúru nastavíme na 180 stupňov a kým sa zahreje, necháme trojuholníky podkysnúť na plechu.

Pečieme pri teplote 180 stupňov 30 minút.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes